GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιούνκερ: Ιστορική νίκη της Μέρκελ - Να διαχωρίσουμε τις πολιτικές μας από όσους θέλουν απλά την καταστροφή

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου Σειρά τηλεφωνικών επαφών για το μέλλον της Ευρώπης είχε ο Ζαν Κλoντ Γιούνκερ, αρχής γενομένης από την Τε...


Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Σειρά τηλεφωνικών επαφών για το μέλλον της Ευρώπης είχε ο Ζαν Κλoντ Γιούνκερ, αρχής γενομένης από την Τερέζα Μέι με την οποία επικοινώνησε λίγο πριν από την ομιλία της στη Φλωρεντία.

Το Σάββατο ο Πρόεδρος της Κομισιόν τηλεφώνησε στον Μαρκ Ρούττε και στη συνέχεια στον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος προετοιμάζει τη δική του ομιλία για το μέλλον της ΕΕ.

Σήμερα το πρωί επικοινώνησε με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στον απόηχο της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας.

Τις παραπάνω επαφές αποκάλυψε σήμερα, από το βήμα της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών, ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Real.gr για το αποτέλεσμα των εκλογών, ότι ο Πρόεδρος Γιούνκερ συνεχάρη τη Άνγκελα Μέρκελ για "την 4η συνεχόμενη και ιστορική της νίκη" και της τόνισε πως "υπό το φως των παγκόσμιων σημαντικών προκλήσεων, απαιτείται να υπάρχει μια Γερμανία που θα διαμορφώνει ενεργά το μέλλον της Ευρώπης".

Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα "οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης να συμβάλουν εποικοδομητικά προς αυτόν τον σκοπό".

Απαντώντας σε δεύτερο ερώτημα του Real.gr για την άνοδο του ακροδεξιού AfD ο Μαργαρίτης Σχοινάς εξήγησε ότι "o Πρόεδρος Γιούνκερ έχει πολλές φορές επαναλάβει ότι πρέπει να έχουμε πίστη στη Δημοκρατία και να μην επαναπαυόμαστε".

Σημείωσε δε ότι "πρέπει να καταστήσουμε τις πολιτικές μας ξεχωριστές, σε σχέση με τις πολιτικές αυτών που δεν θέλουν τίποτε άλλο από την καταστροφή της Ευρώπης".

Είπε πως "πρέπει να εξηγήσουμε την Ευρώπη καλύτερα και αυτό είναι κάτι που συνεχίζει και κάνει η Κομισιόν".

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση