GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παυλόπουλος: Οι Γερμανοί να απαντήσουν στα υπολείμματα του ναζισμού

Ιδιαίτερη αναφορά στις σημερινές εκλογές στην Γερμανία έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της αντι...


Ιδιαίτερη αναφορά στις σημερινές εκλογές στην Γερμανία έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της αντιφώνησης του προς τον δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, στο επίσημο γεύμα που παρατέθηκε με αφορμή την επέτειο της 'Αλωσης της Τριπολιτσάς.

«Σήμερα είναι μία σημαδιακή ημέρα, ημέρα των γερμανικών εκλογών. Εύχομαι και ελπίζω ο γερμανικός λαός, αυτός ο λαός, ο οποίος περισσότερο από κάθε άλλο γνωρίζει τι σημαίνουν οι εφιάλτες του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, τι σημαίνουν τα υπολείμματα του ναζισμού και του φασισμού, να δώσει την απάντηση στο υπόλειμμα που υπάρχει και στη Γερμανία. Και το οφείλει ο γερμανικός λαός να δώσει αυτή την απάντηση. Οφείλει να απαντήσει σε αυτούς, οι οποίοι τολμούν αυτή τη στιγμή να εμφανίζονται νοσταλγοί ενός παρελθόντος, το οποίο αιματοκύλησε στον κόσμο. Είναι χρέος του γερμανικού λαού να το πράξει και είμαι βέβαιος ότι θα το πράξει», δήλωσε ο ΠτΔ.

Στην συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι «ανάλογα με την απάντηση που θα δώσουν οι γερμανικές εκλογές, θα πρέπει να αλλάξουμε ρότα», προσθέτοντας: «Πρέπει να υπερασπιστούμε βασικές αρχές και αξίες, που θα κάνουν την Ευρώπη μεγάλη και θα διαδραματίσει τον πλανητικό της ρόλο . Να υπερασπιστούμε τις αρχές του ανθρωπισμού, της ειρήνης, της δικαιοσύνης και ιδίως της κοινωνικής δικαιοσύνης της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

Ανέφερε ακόμη ότι «έχει τεράστια σημασία η οικονομική ελευθερία έχει πολύ μεγάλη σημασία η νομισματική ενοποίηση και ουδείς το αμφισβητεί», αλλά όλο αυτό, όπως σημείωσε, «θα πρέπει να γίνει, χωρίς να θιγεί ο πυρήνας της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, που είναι ο πυλώνας της Ευρώπης».

Αυτόν όπως τόνισε, «θα πρέπει να τον υπερασπιστούμε και ότι αλλαγές πρέπει να κάνουμε, να τις κάνουμε». «Και δεν θα τις κάνουμε» συμπλήρωσε ‘μόνο για την Ελλάδα, που πλήρωσε βαρύ το τίμημα ακόμη και σφαλμάτων που δεν είναι μόνο δικά της.»

«Να το κάνουμε» συνέχισε «εν ονόματι της Ευρώπης, που αν συνεχίσει στην ίδια γραμμή μια άγονης πολιτικής λιτότητας, η οποία οδήγησε εδώ που οδήγησε δεν θα έχει το μέλλον που της αναλογεί». Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, «η Ευρώπη δεν θα πρέπει να υπάρξει μόνο για του λαούς της, αλλά για τον κόσμο ολόκληρο» διότι όπως ανέφερε «η Ευρώπη έχει ιστορικό ρόλο.»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «το 2017 υπήρξε μια κρίσιμη χρονιά για την Ευρώπη, διότι έγιναν πολλές και σημαντικές εκλογές, στις οποίες κρίθηκε, αν και κατά πόσο η Ευρώπη θα προχωρήσει». Και τούτο διότι, όπως εξήγησε, «εμφανίστηκαν μορφώματα ναζισμού και φασισμού σε διάφορους λαούς, τα οποία έχουν ως στόχο να κατεδαφίσουν την Ευρώπη, να ροκανίσουν τη δημοκρατία».

«Μέχρι σήμερα», συνέχισε, «οι λαοί της Ευρώπης έδωσαν την απάντηση σε αυτό τα μορφώματα και όπως είπα πρόσφατα στο πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο γαλλικός λαός μέσα από την εκλογή του, που ήταν ένας θρίαμβος της δημοκρατίας, έδωσε την απάντησή του σε αυτά τα κατάλοιπα του ναζισμού και του φασισμού, τα οποία υπονομεύουν την δημοκρατία και την Ευρώπη και είπε δεν θα περάσουν».

Ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι οι λαοί της Ευρώπης «περιμένουν τις αποφάσεις της ευρωπαϊκής ηγεσίας και όλων των επιμέρους ηγεσιών και την απάντηση, η οποία θα εξαλείψει τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτά τα υπολείμματα του ναζισμού και του φασισμού» προσθέτοντας: «Αυτά τα υπολείμματα, που υπονομεύουν την δημοκρατία και την ίδια την Ευρώπη, δημιουργήθηκαν μέσα από συγκεκριμένες συνθήκες. Είναι κυρίως δημιουργήματα οικονομικών πολιτικών, οι οποίες υπήρξαν εντελώς εσφαλμένες, γιατί οδήγησαν σε διεύρυνση των ανισοτήτων, που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε ρήξη του κοινωνικού ιστού. Εκεί ακριβώς υπολογίζουν αυτά τα υπολείμματα του ναζισμού και του φασισμού. Στην δυστυχία των ανθρώπων, στις κοινωνικές ανισότητες, στον άνθρωπο χωρίς ελπίδα στον φοβισμένο άνθρωπο.»

Μάλιστα, όπως τόνισε σε αυτό το σημείο ο Προκόπης Παυλόπουλος, «αντέχουν οι λαοί, αλλά θα πρέπει και οι ηγεσίες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση