GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήνυση κατά της αμερικανικής κυβέρνησης με εντολή Πούτιν

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στο υπουργείο των Εξωτερικών να καταθέσει μήνυση εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης, γι...


Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στο υπουργείο των Εξωτερικών να καταθέσει μήνυση εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης, για τα διπλωματικά μέτρα που έλαβε την προηγούμενη εβδομάδα η Ουάσινγκτον κλείνοντας το ρωσικό Γενικό Προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο, όπως και δύο άλλα κτίρια που χρησιμοποιεί η Μόσχα στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη.

Ο Πούτιν είχε προειδοποιήσει προ ημερών ότι θα προβεί σε νομικές ενέργειες κατά των αμερικανικών αρχών για παραβίαση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της Ρωσίας.

Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να μειώσει περαιτέρω τον αριθμό του διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ στη Μόσχα, ως απάντηση στην «άξεστη», όπως την χαρακτήρισε, μεταχείριση που επιφύλαξε η Ουάσιγκτον στη ρωσική διπλωματική αποστολή στην αμερικανική επικράτεια.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε στον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ότι η κατάσχεση των ρωσικών διπλωματικών εγκαταστάσεων συνιστά μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, σημειώνοντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να προσφύγει στα δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση