Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

  ΣΤΟ ΛΑΓΟΝΗΣΙ έφτασε η ρύπανση! Η κατάσταση στις παράκτιες περιοχές...


  Η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις παράκτιες περιοχές που έχουν πληγεί από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», παρουσιάστηκε αναλυτικά, κατά την ενημερωτική συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Κυριακής με δημοσιογράφους ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, μαζί με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας Διονύση Καλαματιανό και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του υπουργείου, αντιπλοίαρχο Νίκο Λαγκαδιανό.
  Σχετικά με την πορεία εργασιών απορρύπανσης αναφέρθηκε ότι:
  Στη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητας Α' Λιμενικού Τμήματος (Τζελέπης), έγινε έλεγχος και δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης. Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ψυττάλειας και εισόδου Λιμένα Πειραιά εντοπίστηκαν, διάσπαρτες πετρελαιοκηλίδες, μικρού μεγέθους που αντιμετωπίστηκαν.
  Στη θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας πραγματοποιήθηκε χθες η έναρξη εργασιών αντιρρύπανσης από προσωπικό ιδιωτικών εταιρειών αλλά και απάντληση πετρελαιοειδών καταλοίπων από βυτιοφόρο όχημα ιδιωτικής εταιρείας, τα οποία στη συνέχεια μεταφορτώθηκαν και απομακρύνθηκαν.
  Πετρελαιοειδή εντοπίστηκαν μπροστά από την παραλία "Φλώρας Σεληνίων" τα οποία εγκλωβίστηκαν με πλωτό φράγμα από προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας και περισυνελέγησαν, ενώ μπροστά από την παραλία τοποθετήθηκε 225 μ. πλωτό φράγμα.
  Εξάλλου, χθες, συνεχίστηκαν οι εργασίες απορρύπανσης καθαρισμού της ακτής στην ευρύτερη περιοχή όρμου Σεληνίων- Λημνιώνα- Κυνοσούρας, ενώ πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από ξηράς από στελέχη του Λιμενικού νοτιοανατολικά της Σαλαμίνας και στο Πέραμα και δεν βρέθηκαν ίχνη ρύπανσης.
  Στη θαλάσσια περιοχή της Ζέας επιχειρούν τα αντιρρυπαντικά σκάφη "ΑΚΤΑΙΑ 15" και "ΑΚΤΑΙΑ 4", καθώς επίσης και μία υποστηρικτική ταχύπλοη λέμβος.
  Επίσης, από ξηράς, στις παραλίες μπροστά από τη στάση "Καλαμπάκα" στον όρμο Αφροδίτης, μπροστά από τον όρμο Σκαφάκι, περισυνελέγησαν από συνεργεία κατάλοιπα πετρελαιοειδών με τη χρήση απορροφητικών πετσετών και με τη βοήθεια πλωτού φράγματος.
  Στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τη μαρίνα Ζέας και τη Φρεαττύδα επιχειρούσαν δύο σκάφη απορρύπανσης, όπου με τη βοήθεια πλωτού φράγματος περισυνελέγησαν κατάλοιπα, ενώ στην παραλία του Αγ. Κοσμά επιχείρησε χθες αντιρρυπαντικό ιδιωτικό σκάφος και τρία αντιρρυπαντικά του Λιμενικού Σώματος.
  Στη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη μαρίνα Γλυφάδας συνεργείο και βυτιοφόρο όχημα ιδιωτικής αντιρρυπαντικής εταιρείας εκτέλεσαν κατά περίπτωση εργασίες απορρύπανσης των ακτών, ενώ στις εν λόγω μαρίνες συνέδραμαν στις εργασίες καθαρισμού 17 δόκιμοι Λιμενοφύλακες και μέλη της ΜΚΟ "Greenpeace" υπό την επίβλεψη στελεχών του λιμενικού σώματος.
  Η εικόνα των ακτών Δήμου Γλυφάδας παρουσιάζεται βελτιωμένη στην τρίτη και τέταρτη μαρίνα, πλην αυτής της επιχείρησης "Αστέρας Γλυφάδας" η οποία παραμένει σταθερή.
  Στην περιοχή του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών πραγματοποιήθηκε από ιδιωτική εταιρεία απορρύπανσης- απάντληση των πετρελαιοειδών από βυτιοφόρο όχημα και προσωπικό αυτής εργάστηκε στον καθαρισμό της εν λόγω ακτής.
  Η συνολική κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη πλην της πλαζ "Ελληνικού" που παραμένει σταθερή.
  Οι εν λόγω εργασίες θα συνεχιστούν σήμερα στη θαλάσσια και χερσαία περιοχή "Λιμανάκι Ιππόκαμπου" και μπροστά από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, αρμοδιότητας δήμου Ελληνικού.
  Με μέριμνα του Λιμεναρχείου Σαρωνικού σε συνεργασία με το ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ. και την περιφέρεια Αττικής συνεχίστηκε η μεταφορά και παροχή ανανέωση θαλάσσιου ύδατος στις εγκαταστάσεις του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ. με βυτιοφόρα οχήματα.
  Εξάλλου, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και συγκεκριμένα μπροστά από τις ακτές του Πολιτιστικού Κέντρου συνεχίστηκαν από ιδιωτική εταιρεία οι εργασίες καθαρισμού, ενώ ταυτόχρονα ποντίστηκε πλωτό φράγμα μήκους 200μ. Η γενικότερη εικόνα στις ακτές του Παλαιού Φαλήρου παρουσιάζεται βελτιωμένη.
  Στην περιοχή του Λαγονησίου παρατηρήθηκε ρύπανση από πετρέλαιο μαζούτ στην παραλία "Mediterraneo", η οποία αντιμετωπίστηκε με ρίψη απορροφητικών ρολών, ενώ παράλληλα διενεργήθηκε καθαρισμός της ακτής από συνεργεία καθαρισμού.
  Στις παραλίες "Μικρό Καβούρι" και "Μεγάλο Καβούρι" εμφανίζονται περιοδικά αραιά ψήγματα πετρελαίου τα οποία αντιμετωπίζονται άμεσα και επιτυχώς από συνεργείο του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης.
  Όλη η ευρύτερη περιοχή αρμοδιότητας της Λιμενικής Αρχής Σαρωνικού επιτηρείται διαρκώς με συνεχείς περιπολίες από πλωτά και χερσαία μέσα.
  Με εντολή του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής αεροσκάφος του Λ.Σ. απογειώθηκε, 14:15 μ.μ. χθες, προς επιτήρηση της θαλάσσιας περιοχής Σαρωνικού μεταξύ Άκρας Σουνίου και Ελληνικού. Στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της ακτογραμμής αυτής δεν παρατηρήθηκε κανενός είδους θαλάσσια ρύπανση.
  Επίσης, το ίδιο αεροσκάφος απογειώθηκε την 18:25 μ.μ για επιτήρηση θαλάσσιας περιοχής Σαρωνικού, μεταξύ όρμων Βουλιαγμένης και νήσου Σαλαμίνας. Στο παραλιακό μέτωπο από τη Γλυφάδα μέχρι τον επιβατηγό λιμένα Πειραιά παρατηρήθηκαν μεμονωμένες και μικρού μεγέθους ζώνες ιριδισμού, ενώ δεν εντοπίστηκαν βαρέα πετρελαιοειδή.
  Η γενική εικόνα του θαλασσίου μετώπου της Αττικής από αέρος παρουσιάζεται βελτιωμένη συγκριτικά με προηγούμενη περιπολία εναέριου μέσου του Λιμενικού Σώματος.
  Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή περιμετρικώς του ναυαγίου (περιοχή μεταξύ βυθισμένου πλοίου, Ψυττάλειας και βραχονησίδος Αταλάντης) δεν εντοπίστηκαν βαρέα πετρελαιοειδή. Στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή παρατηρούνται κατά τόπους μικρές ζώνες ιριδισμού, δίχως βαρέα κατάλοιπα. Η θαλάσσια επιφάνεια εντός του φράγματος του ναυαγίου φέρει ιριδισμό δίχως βαρέα κατάλοιπα. Συνεχώς στην περιοχή επιχειρεί σκάφος της εταιρείας που έχει αναλάβει την απορρύπανση.
  Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  2 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 17 Σεπ 2017, 6:14:00 μ.μ.

  Στον κύριο Μπαλωμενάκη πρόεδρο της επιτροπής για τα < σκάνδαλα στην υγεία>

  Κύριε Μπαλωμενάκη γεια σας.

  Κατά τύχη είδα τις τελευταίες συνεδριάσεις της επιτροπής για την υγεία στην οποία εσείς προεδρεύετε και μου έκανε εντύπωση, κάκιστη εντύπωση, ο τρόπος που διευθύνετε την συζήτηση στην επιτροπή που διερευνά τα σχετικά θέματα.
  Η όλη στάση σας ένα πράγμα δείχνει, ότι μόνη σας έγνοια είναι συνεχώς να κλείνετε όποια έχει ανοιχτεί και βαρύνει την μεριά του σύριζα ή των ανέλ.
  Προπαντός αυτό φαίνεται καθαρά τώρα που ο Κύριος Σαλμάς, που εξετάζετε για υπόθεση που τον αφορά κατά το κατηγορητήριο επικαλείται το ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι ο Κύριος Βορίδης επί Κυβερνήσεως Σαμαρά, υπέγραψε πρόταση νόμου ο οποίος συνοδευόταν από ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση όσων υπηρεσιακών παραγόντων ο νόμος ορίζει, και δεικνύει πως θα πληρώνετε μια ιατρική πράξη, και η οποία πρόταση νόμου, τελικώς δεν απέκτησε ισχύ νόμου αφού δεν πήρε ΦΕΚ, αλλά η κυβέρνηση σας τον εφάρμοσε ως να είχε ισχύ και έκανε πληρωμές κανονικά, δηλαδή οποιαδήποτε χρήση του ως να ήταν κανονικός νόμος έγινε ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ΟΧΙ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΩΣ ΣΑΜΑΡΑ.
  ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΣ ΜΠΟΡΟΎΣΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΜΈΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ. ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΝΟΜΟ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.
  Μήπως Κύριε Μπαλωμενάκη η κυβέρνηση σας δολίως κινούμενη τον εφάρμοσε ως να ήταν κανονικός νόμος;

  Κύριε Μπαλωμενάκη, και αυτό είναι το χειρότερο για εσάς, οτιδήποτε προσβλητικό κατά την ένταση ύφους – φωνής ξεκινήσει να ακούγεται από συριζαίους-ανέλ-χρυσή αυγή και λοιπά δεν το διακόπτετε, αντιθέτως κάνετε ότι μπορείτε μια εύλογη υπερασπιστική κουβέντα να την διακόψετε και όσο μπορείτε να την σταματήσετε.

  Κύριε Μπαλωμενάκη είσαστε δικηγόρος….. σε ποιο δικαστήριο, σε ποια δίκη, σε ποια υπόθεση όσο βαριά και απεχθής και αν ήταν, φόνος, παιδεραστία, ναρκωτικά, εμπορία ανθρώπων ο πρόεδρος του δικαστηρίου επέτρεψε στον οποιοδήποτε που κατά την διαδικασία προβλέπετε και έχει τον λόγο, να χειρονομεί και να ξελαρυγγιάζετε προς τον μάρτυρα, ή και σε οποιοδήποτε άλλον ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΟ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΝΤΑ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ; Για να δείξουν την τάχα μου εσωτερική τους ένταση και αγανάκτηση;
  Πιθανότατα σε καμιά τουλάχιστον στην πατρίδα μας. Εσείς όμως το επιτρέπετε.
  Κύριε Μπαλωμενάκη έψαξα στην Google και βρήκα τις δίκες των χουντικών, και των βασανιστών επί χούντας, και είδα ότι η όλη διαδικασία από πλευράς προεδρείου, κατηγόρων, υπερασπίσεως, ΣΕ ΑΝΤΊΘΕΣΗ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΤΕ ΗΤΑΝ ΑΨΟΓΗ! Και αναρωτήθηκα, τι χειρότερο από αυτούς έχει διαπράξει ο Κύριος Σαλμάς και επιτρέπετε τον διασυρμό του; Τόσα πολλά κακορίζικα απωθημένα έχουν κάποιοι;
  Κύριε Μπαλωμενάκη τον Κύριο Σαλμά τον έχω δει μόνο από τηλεοράσεως, δεν γνωρίζω ούτε συνεργάτες του, ούτε φίλους του, ούτε συγγενείς του, ούτε έχω ωφεληθεί ποτέ το παραμικρό από κανένα πολιτικό κόμμα.
  Εσάς όμως που σας ψήφισα στις εκλογές, και αυτό μου δίνει το πολιτικό δικαίωμα να απευθύνομαι σε εσάς με αυτήν την επιστολή, δεν θα σας ξαναψηφίσω.
  Σας εύχομαι η ιστορία να γράψει μόνο ότι προεδρεύσατε στην επιτροπή αυτή και να μην σχολιάσει καθόλου, μα καθόλου τον τρόπο που διευθύνατε την συζήτηση.

  Ανώνυμος είπε... 18 Σεπ 2017, 8:17:00 π.μ.

  Για τη ρύπανση του Σαρωνικού εξαιτίας της ανικανότητας της κωλο-κυβέρνησης που ψήφισες μιλάει το άρθρο. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδείχτηκε μεγαλύτερο ναυάγιο και από το ίδιο το ναυάγιο. Ο βλαμμένος Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως δεν κατάλαβε τι έγινε και ως τυφλός που λέει πως είναι έκανε και αυτοψία και τα βρήκε όλα εντάξει. Το πολιτικό αυτό κάθαρμα έπρεπε να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ από την πρώτη μέρα, δεν γίνεται το μαζούτ να φτάνει από την Σαλαμίνα μέχρι και το Λαγονήσι και να μην φταίει κανείς.

  Item Reviewed: ΣΤΟ ΛΑΓΟΝΗΣΙ έφτασε η ρύπανση! Η κατάσταση στις παράκτιες περιοχές... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr