GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επανακάμπτει ο Σουλτς σε νέα δημοσκόπηση για τις γερμανικές εκλογές

Δύο εβδομάδες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) εμφανίζεται να ανακάμπτει.  Σύμφωνα με δημοσ...


Δύο εβδομάδες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) εμφανίζεται να ανακάμπτει. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Enmid, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της κυριακάτικης Bild, αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα θα ελάμβανε 24% δηλαδή +3% σε σχέση με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτο Dimap, η οποία έγινε πριν δυο μέρες για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

Η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) παραμένει όμως ψηλά στις προτιμήσεις των εκλογέων με 37%, έστω και αν παρουσιάζει μια ελαφρά μείωση της τάξεως του 1%.

Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της Bild το ακροδεξιό-λαϊκιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα ελάμβανε 9% (+1%), ενώ το ποσοστό της γερμανικής Αριστεράς (Die LInke) παραμένει αμετάβλητο στο 9%. Ακολουθούν με 8% το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) και οι Πράσινοι.

Στο υποθετικό ερώτημα ποιoν θα ψήφιζαν για καγκελάριο εάν εκλέγετο απευθείας, το 48% των ερωτηθέντων απάντησε την κυρία Μέρκελ (-2% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα) και το 27% τον κ. Σουλτς (+2%).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση