GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Παππάς στο Bloomberg: Ελπίζουμε ότι το ΔΝΤ δεν θα καθυστερήσει και την τρίτη αξιολόγηση

Την ελπίδα ότι το ΔΝΤ δεν θα καθυστερήσει την τρίτη αξιολόγηση, όπως τις δύο προηγούμενες, εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπ...


Την ελπίδα ότι το ΔΝΤ δεν θα καθυστερήσει την τρίτη αξιολόγηση, όπως τις δύο προηγούμενες, εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Ελπίζουμε πολύ», είπε, «ότι αυτή η αξιολόγηση δεν θα καθυστερήσει, όπως οι προηγούμενες, λόγω διαφωνιών μεταξύ των δανειστών».

Ο υπουργός είπε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 θα είναι καθαρή, καθώς η απόφαση του Eurogroup και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για τη δημιουργία αποθεματικού θα διασφαλίσει την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Σε ερώτηση, αν η Ελλάδα θα λάβει μεγαλύτερη ελάφρυνση χρέους από τους Ευρωπαίους πιστωτές της, ο υπουργός είπε ότι όλες οι πλευρές πρέπει να τηρήσουν όσα έχουν συμφωνηθεί. Η Ελλάδα κάνει από την αρχή του προγράμματος ότι έχει συμφωνηθεί και περιμένουμε όλοι οι πιστωτές να κάνουν το ίδιο, είπε.

Όλοι αναγνωρίζουν, είπε, ότι η εφαρμογή του προγράμματος εξελίσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό και οι μακροοικονομικοί δείκτες κάνουν σαφές ότι η οικονομία ανακάμπτει. Περιμένουμε, είπε, ρυθμό ανάπτυξης 2% φέτος.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η πολιτική συζήτηση που έχει αρχίσει στην Ευρώπη αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας έχει βγάλει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, ώστε να κάνει την αναγκαία μεταρρύθμιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο που θα διασφαλίζει ότι δεν θα ξαναδούμε ποτέ στην Ευρώπη μία κρίση του μεγέθους της ελληνικής.

Σε ερώτηση για το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο κ. Παππάς είπε ότι υπήρξε πρόσφατα αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον από αμερικανικές επιχειρήσεις για έργα υποδομών, τον τουριστικό τομέα και άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας. «Αυτό είναι πολύ θετικό», πρόσθεσε, και «είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε την τάση αυτή». Οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα το επόμενο έτος στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, σημείωσε, και περιμένουμε τότε μία πολύ καλή παρουσία από αμερικανικές εταιρείες.

Πηγή ρεπορτάζ: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση