GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διευθυντής Bruegel: Μια "τζαμαϊκανή" Γερμανία είναι καλή για την Ευρώπη

Στις διαπραγματεύσεις για τον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό είναι τώρα στραμμένα τα μάτια της Ευρώπης σύμφωνα με τον διευθυντή της ευ...


Στις διαπραγματεύσεις για τον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό είναι τώρα στραμμένα τα μάτια της Ευρώπης σύμφωνα με τον διευθυντή της ευρωπαϊκής δεξαμενής σκέψης Bruegel, Γκάτραμ Βολφ.

Επισημαίνει δε, πολλοί είναι οι παρατηρητές που ανησυχούν πως ένας ασταθής συνασπισμός ή και το ενδεχόμενο να δοθεί υπερβολική εξουσία στους φιλελεύθερους, -που όλο και περισσότερο ασκούν κριτική για το ευρώ-, θα μπορούσε να ήταν επικίνδυνος για την Ε.Ε. και την ευρωζώνη.

Στην πραγματικότητα, υποστηρίζει ο Γκάτραμ Βολφ, η κυβέρνηση που αποκαλείται «συνασπισμός Τζαμάικα» -Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ, με το FPD και τους Πράσινους- θα μπορούσε να φέρει κάποια καλά νέα για την Ευρωζώνη. Προτάσσει ως κύριο λόγο την πεποίθηση πως ο εν λόγω συνασπισμός μπορεί να διατηρήσει τις οικονομικές ευρωπαϊκές πολιτικές, αδιαίρετες σε μεγάλο βαθμό από την παρούσα κυβέρνηση, ενώ ενδεχομένως θα μπορούσε να επιφέρει αλλαγές στην εγχώρια πολιτική και στις επενδύσεις στη Γερμανία και στο εξωτερικό. Έτσι για άλλη μια φορά οι απόψεις για την ευρωζώνη θα παραμείνουν ίδιες ακόμη και με το FPD στην κυβέρνηση, συμπεραίνει.

Στο πλαίσιο αυτό, εκφράζει την άποψη πως ο συνασπισμός «Τζαμάικα» δεν θα είναι μια ευρωσκεπτικιστική κυβέρνηση, καθώς και τα τρία κόμματα είναι υποστηρικτές της ΕΕ. Μια τέτοια κυβέρνηση θα είναι ανοιχτή σε συμβιβασμούς με τη Γαλλία και μπορούμε να περιμένουμε από αυτήν βαθμιαία πρόοδο προς την κατεύθυνση μιας μεγαλύτερης δημοσιονομικής ολοκλήρωσης, μόνο αν συνδυαστεί με μεγαλύτερη δημοσιονομική ευθύνη από τα κράτη-μέλη, επισημαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση