GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ! Πολιτικός κυκλώνας για την Eldorado Gold...

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή την ανακοίνωση της εταιρείας Eldorado Gold ότι αναστέλλει τις επενδύσεις στα ενεργά μετα...


Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή την ανακοίνωση της εταιρείας Eldorado Gold ότι αναστέλλει τις επενδύσεις στα ενεργά μεταλλεία, τα έργα ανάπτυξης και τα ερευνητικά έργα της στην Ελλάδα.
« Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Eldorado και της ελληνικής θυγατρικής της, Ελληνικός Χρυσός, για εποικοδομητική συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος (Υπουργείο) και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, οι καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών ρουτίνας για την κατασκευή και την ανάπτυξη των έργων Σκουριών και Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική, Β. Ελλάδα, συνεχίζονται. Oι καθυστερήσεις στην αδειοδότηση επηρέασαν αρνητικά τα χρονοδιαγράμματα και το κόστος των έργων της Eldorado και τελικά εμπόδισαν την ικανότητα της Εταιρείας να προωθήσει αποτελεσματικά την ανάπτυξη και τη λειτουργία αυτών των μεταλλευτικών έργων.
Με εξαίρεση ένα πρόγραμμα συντήρησης των έργων και το απαραίτητο κόστος περιβαλλοντικής διαχείρισης, η Eldorado και το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισαν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία πρόσθετη επένδυση στα Μεταλλεία Κασσάνδρας (Ολυμπιάδα, Σκουριές, Στρατώνι) στη Χαλκιδική, καθώς και στα έργα Περάματος και Σαπών στη Θράκη, και σε οποιοδήποτε άλλο ερευνητικό πρόγραμμα στη χώρα. Τα κεφάλαια που έχουν προϋπολογιστεί να επενδυθούν σε κοινωνικές δαπάνες και ανάπτυξη υποδομών θα καταργηθούν. Ομοίως, θα επηρεαστούν τα φορολογικά έσοδα σε δημοτικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της εταιρείας.
Παράλληλα, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Τζορτζ Μπερνς, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να ξανασκεφτεί την στάση της απέναντι στην καναδική επένδυση, από την οποία πλήττονται χιλιάδες εργαζόμενοι και σημείωσε πως εάν η εταιρεία δεν λάβει τις αδειοδοτήσεις που δικαιούται μέχρι την 21η Σεπτεμβρίου, η εταιρεία σταματά τις επενδύσεις της στη χώρα μας.
Ο κ. Μπερνς τόνισε επίσης πως η εταιρεία δικαιούται σειρά αδειοδοτήσεων τις οποίες «για άγνωστους γραφειοκρατικούς λόγους» δεν έχει λάβει και είναι αδύνατο να συνεχίσει να εκθέτει τα κεφάλαιά της σε ένα σαθρό περιβάλλον.
Ο κ. Μπερνς τόνισε επίσης πως από την πλευρά της η Eldorado Gold έχει συμμορφωθεί απολύτως με τις κείμενες περιβαλλοντικές υποχρεώσεις της και υπογράμμισε πως έχει προχωρήσει και σε εργασίες για την προστασία του περιβάλλοντος, οι οποίες δεν περιέχονταν στις αρχικές της δεσμεύσεις προς την ελληνική κυβέρνηση.
Ο κ. Μπερνς σημείωσε πως είναι ανοιχτός σε μία ύστατη συζήτηση τόσο με τον Πρωθυπουργό, όσο και με τον αρμόδιο υπουργό κ. Σταθάκη προκειμένου να δοθεί μία ικανοποιητική λύση στο όλο ζήτημα.
Ο επικεφαλής της Eldorado σημείωσε «καλώ την ελληνική κυβέρνηση να σκεφθεί τους χιλιάδες Έλληνες εργαζομένους ,αλλά και τη χώρα».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας σημείωσε επίσης πως έχει αποστείλει επιστολές και προς τον Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες ουδέποτε απαντήθηκαν.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μπερνς είπε πως είναι δυσάρεστη η παρούσα κατάσταση, αλλά είναι αδύνατο για μία επένδυση του μεγέθους της Eldorado να διακινδυνεύει κεφάλαια, χωρίς να υπάρχει το απαραίτητο νομικό πλαίσιο.
Η απάντηση Σταθάκη
Σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος ΓιώργουΣταθάκη στην ανακοίνωση της Eldorado Gold.
"Οι επιλογές της εταιρείας απέναντι στους εργαζόμενους είναι προφανώς δική της ευθύνη. Είμαστε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς γεγονότος, μιας εταιρείας μέσω του Διευθύνοντος Συμβούλου της να προχωράει σε συνεντεύξεις και δηλώσεις και να κρίνει Πρωθυπουργούς, Υπουργούς και πολιτικά κόμματα της Ελλάδας" τονίζει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σχετικά με την αποχώρηση της Eldorado Gold.
"Είναι μάλλον σαφές ότι η εταιρεία δεν έχει συνηθίσει να λειτουργεί σε Ευρωπαϊκές χώρες" προσθέτει ο κ. Σταθάκης.
Ο Μητσοτάκης για την Eldorado: Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια κάνει τα πάντα για να σταματήσει την επένδυση - ΒΙΝΤΕΟ
Μέσα σε 24 ώρες οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα αποδείχθηκαν λόγια του αέρα. Χίλιοι διακόσιοι εργαζόμενοι της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός” οδηγούνται στην ανεργία" τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ,Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την αποχώρηση της Eldorado Gold.
"Άλλοι τόσοι, που η εταιρεία σχεδίαζε να προσλάβει, χάνουν την ελπίδα να αποκτήσουν δουλειά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και χρόνια, κάνει τα πάντα για να σταματήσει την επένδυση. Με αποτέλεσμα η εταιρεία να αναστείλει, τελικά, τις εργασίες της" προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.
"Η Κυβέρνηση, με το γνωστό κυνισμό της, παίζει πολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες των απλών ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους. Ενώ συνεχίζει να τραυματίζει την εικόνα της χώρας. Όλα όσα γίνονται, στέλνουν ένα πολύ εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα στους ξένους επενδυτές.
Στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αυταρχισμός και αυθαιρεσία. Και δεν υπάρχει ασφάλεια δικαίου, καθώς η Κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά αλλεπάλληλες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων" επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ και καλεί την κυβέρνηση "έστω και τώρα, να αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκαλεί στις ζωές των ανθρώπων και να μεταβάλει τη στάση της".
"Σε κάθε περίπτωση, δεσμεύομαι ότι η δική μου Κυβέρνηση θα βάλει οριστικό τέλος σε αυτές τις πρακτικές. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης θα γίνουν σεβαστές και οι νόμοι θα τηρούνται από όλους" τονίζει ο κ. Μητσοτάκης και καταλήγει:
"Οι άνθρωποι θα ξαναβρούν τις δουλειές τους και η Ελλάδα θα γίνει, επιτέλους, μια χώρα φιλική προς τις επενδύσεις".
Η Γεννηματά για την Eldorado: Οι επενδυτές το βάζουν στα πόδια με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης
«Οι επενδυτές το βάζουν στα πόδια με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στις εξελίξεις μετά την ανακοίνωση της Eldorado Gold ότι αναστέλλει τις εργασίες της στην Ελλάδα.
«Δυόμιση χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία. Πριν αλέκτωρ λαλήσει… μια μεγάλη επιχείρηση κλείνει και το προσωπείο του φιλοεπενδυτή κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ καταρρέει. Οι επενδυτές το βάζουν στα πόδια με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Ιδεοληψίες, μικροκομματικά συμφέροντα και ανικανότητα καταδικάζουν τη χώρα. Καλούμε την ύστατη στιγμή την Κυβέρνηση να αλλάξει ρότα. Εμείς επιμένουμε στη γραμμή της ανάπτυξης και των επενδύσεων που σέβονται το περιβάλλον και εξασφαλίζουν εισόδημα και δουλειές στους Έλληνες και τις Ελληνίδες», τόνισε η κ. Γεννηματά.
Ο Θεοδωράκης για την Eldοrado: Ο λογαριασμός θα σταλεί στις 4.000 οικογένειες που χάνουν τη δουλειά τους
"Οι χαρές και τα πανηγύρια για τον κ. Τσίπρα και την παρέα του στη Θεσσαλονίκη τελείωσαν. Ο λογαριασμός, όμως, θα σταλεί στις 4.000 οικογένειες που χάνουν τη δουλειά τους, χάνουν το ψωμί τους στη Χαλκιδική" επισημαίνει σε δήλωσή του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σχετικά με την αποχώρηση της Eldorado Gold.
"Τα ατέλειωτα πήγαινε - έλα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε σχέση με τις επενδύσεις καταστρέφουν μεγάλες δουλειές στη χώρα. Εάν δεν αλλάξουν μυαλά, το μέλλον θα είναι μαύρο. Όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για τον κάθε πολίτη ξεχωριστά που περιμένει να υπάρξουν επενδύσεις για να βρει δουλειά" προσθέτει ο κ. Θεοδωράκης.
Ο Καμμένος για την Eldorado: Δεν είναι ευχάριστη η αποχώρηση - ΒΙΝΤΕΟ
"Δεν είναι ευχάριστη η αποχώρηση της Eldorado από την Ελλάδα, αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνει εάν τηρείται η νομοθεσία", ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
"Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως, αν σεβαστούν τους κανόνες που θα πείσουν πως η επένδυση δεν θα επιβαρύνει περιβαλλοντικά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα", ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, για την αναστολή των επενδύσεων της στα ενεργά μεταλλεία, τα έργα ανάπτυξης και τα ερευνητικά έργα της στην Ελλάδα που ανακοίνωσε η Eldorado Gold Corporation.
Ο κ. Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, συμπλήρωσε: «Χαρούμενος θα ήμουν πάρα πολύ, εάν η εταιρεία επιβεβαίωνε πως δεν υπάρξει περιβαλλοντική καταστροφή για την περιοχή της Χαλκιδικής. Επενδύσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε οικολογικές καταστροφές, δεν τις χρειάζεται η χώρα. Μακάρι να καθίσουν στο τραπέζι και να συνεχιστεί η επένδυση».
Κικίλιας στον Realfm 97,8: Ο κ. Τσίπρας διώχνει τις επενδύσεις πιο γρήγορα από τη σκιά του
Για διπλή γλώσσα και μόνο λόγια στο θέμα των επενδύσεων ενώ από πίσω τις μπλοκάρει κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον Realfm97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Μέσα σε 24 ώρες, η ίδια η ζωή απέδειξε ότι αυτά τα οποία ακούσαμε από τον κ. Τσίπρα το Σαββατοκύριακο περί κοινωνικής ανάπτυξης, παραγωγικού μοντέλου και επενδύσεων δεν είναι παρά ένα ψέμα. Η κυβέρνηση παραμένει ιδεοληπτική και ανίκανη. Εντός 24 ωρών, δυστυχώς, ήρθε η ανακοίνωση της Eldorado Goldπου μιλά ουσιαστικά για αναστολή της επένδυσης, δηλαδή για 2.400 χαμένες θέσεις εργασίας και για 1 δισ. ακόμα επενδύσεις οι οποίες θα είχαν να κάνουν με ανταποδοτικά για τους δήμους της περιοχής, για την Περιφέρεια, για περιβαλλοντικά έργα και κινητήριο δύναμη, τη μεγαλύτερη επένδυση αυτή τη στιγμή στην ελληνική οικονομία να αναστέλλει τη δράση της" είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και πρόσθεσε:
"Ο κ. Τσίπρας διώχνει τις επενδύσεις πιο γρήγορα από τη σκιά του, βάζει φόρους πιο γρήγορα από τη σκιά του και λέει ψέματα πιο γρήγορα από τη σκιά του".
Χαρίτσης στον Realfm 97,8 για Eldorado Gold: Κινήσεις τακτικής – Πιέζει αντί να τηρεί τις υποχρεώσεις της
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, σχολίασε την απόφαση της Eldorado Gold να αναστείλει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα.
"Δημιουργεί ένα θέμα σε σχέση με την απόσταση λόγων και έργων της ίδιας της εταιρείας. Υπενθυμίζω ότι έχει προηγηθεί μία μακρά διαδικασία επικοινωνίας, συνεργασίας με το αρμόδιο υπουργείο έτσι ώστε η εταιρεία για τη συγκεκριμένη επένδυση να υπάρξει πλήρης προσαρμογή στο εθνικό δίκαιο αλλά και στα όσα προβλέπονται από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Για να επιλυθούν, μάλιστα, οι όποιες διαφορές, η κυβέρνηση δρομολόγησε τη διαδικασία της διαιτησίας, μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, μία διαδικασία η οποία ξεκινάει αυτές τις ημέρες" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίτσης και πρόσθεσε:
"Νομίζω ότι αυτό το οποίο είδαμε σήμερα το πρωί είναι μία κίνηση τακτικισμού, μία κίνηση άσκησης πίεσης από τη μεριά της εταιρείας, η οποία βεβαίως θα πω ότι μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες κινήσεις και στο παρελθόν, κινήσεις οι οποίες, υπενθυμίζω, δεν έχουν γίνει μόνο τα τελευταία δύο χρόνια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και παλιότερα, νομίζω, όμως, ότι είναι αυτό μία καλή αφορμή για να συζητήσουμε, λίγο ευρύτερα, για το θέμα των επενδύσεων. Και νομίζω ότι αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, μιας και συζητάμε για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας, η οποία, πλέον, έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης".
Σκουρλέτης για Eldorado: Πρόκειται για κάποια μορφή πίεσης
"Πρόκειται για κάποια μορφή πίεσης ενόψει της παραπομπής των προβλημάτων της σύμβασης που έχει με το δημόσιο σε διαιτητικό όργανο", ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης για την ανακοίνωση της Eldorado Gold για αναστολή των επενδύσεών της στην Ελλάδα μιλώντας για αλλεργία της εταιρείας στα συμπεφωνημένα.
Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον Αlpha τόνισε ότι αποτελεί μια κίνηση εξαίρεσης σε αυτό που διαμορφώνεται ως εικόνα στον τομέα των επενδύσεων και υπάρχει μια πολιτική διάσταση, καθώς το θέμα δεν προέκυψε το Σαββατοκύριακο.
Το μήνυμα Καρανίκα για την Eldorado: Στα τσακίδια...
Με ανάρτησή του στο Facebook, o Νίκος Καρανίκας σχολίασε την αποχώρηση της Eldorado Gold από την Ελλάδα.
"Η el dorado έκανε αυτό που μπορεί. Μόλυνση, καταστροφή του δάσους, διάλυση ανθρώπινων σχέσεων, εξαγορά συνειδήσεων. Η τοπική κοινωνία σήμερα πρέπει να βγει στον δρόμο... της αποχώρησης αυτής της εταιρίας και αυτού του "έργου" και να στηρίξει την έξοδο της από την χώρα μας, ώστε να γίνει πραγματικότητα η απειλή της" επισημαίνει ο σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Μέγαρο Μαξίμου.
"Στα τσακίδια el dorado και να μην στεριώσεις πουθενά" τονίζει ο κ. Καρανίκας.
Η απάντηση του Μαξίμου στον Μητσοτάκη
Για «ενορχηστρωμένη απόπειρα της πανικόβλητης αντιπολίτευσης να αντιστρέψει το θετικό κλίμα μετά την επίσκεψη του Προέδρου Μακρόν και την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στη ΔΕΘ» κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη για την Eldorado Golds.
Όπως προσθέτουν, αυτή η απόπειρα «δεν θα έχει καμία τύχη. Το θετικό διεθνές επενδυτικό κλίμα για την Ελλάδα δεν αλλάζει με στημένα επικοινωνιακά σόου της οδού Πειραιώς 62».
«Ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παρουσίασε το νέο μοντέλο ανάπτυξης που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η κυβέρνηση και από το οποίο μόνο το πρώτο επτάμηνο του 2017 έχουν εισρεύσει 1,6 δισ. ευρώ άμεσες ξένες επενδύσεις στην ελληνική οικονομία» αναφέρουν τα ίδια στελέχη.
Προσθέτουν παράλληλα ότι «η κυβέρνηση για πρώτη φορά θέτει τις θεσμικές βάσεις για ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο βασισμένο στις επενδύσεις έντασης γνώσης, που αξιοποιούν και δεν θέτουν σε κίνδυνο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας:
- Το μοναδικό ελληνικό τοπίο που ήδη αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλες τουριστικές επενδύσεις.
- Το κλίμα και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της χώρας μας, τόσο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όσο και για την αναβαθμισμένη πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση.
- Την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.
- Και πάνω από όλα τον σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και τις αξιοπρεπείς αμοιβές των εργαζόμενων που αποτελούν την καρδιά της παραγωγής.
Αντίθετα, η ΝΔ και οι δορυφόροι της, επιμένουν στο στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που καθορίζεται μονάχα από την ασυδοσία των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, την αδιαφορία για το περιβάλλον και την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.
Ο κ. Μητσοτάκης, που στη συνάντησή του πριν από λίγες ημέρες ενθάρρυνε και δρομολόγησε τη σημερινή αντίδραση της εταιρείας ας απαντήσει: Τον απασχολεί το ζήτημα της περιβαλλοντικής προστασίας; Τον ενδιαφέρουν οι επενδύσεις εκατομμυρίων σε τουριστικές υποδομές στη Χαλκιδική που θα πληγούν εάν η εταιρεία δεν πληροί τους περιβαλλοντικούς κανόνες; Ή το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος όμως του δημοσίου συμφέροντος;» καταλήγουν οι κυβερνητικές πηγές.
Η αντίδραση της Κομισιόν
H Koμισιόν δεν σχολιάζει συγκεκριμένες επιχειρηματικές αποφάσεις, απαντά ο αναπληρωτής επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Αλεξάντερ Βιντερστάιν, όμως συμπληρώνει πως σε γενικές γραμμές η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει τα συμφωνημένα μέτρα που περιγράφονται στο Μνημόνιο Κατανόησης Οικονομικών και Δημοσιονομικών πολιτικών σε σχέση με την ενίσχυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Για το θέμα μίλησε τέλος και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, λέγοντας πως υπάρχει έδαφος συνεννόησης.«Είναι μία πολύ δυσάρεστη εξέλιξη. Νομίζω ότι θα πρέπει να την δει με πολύ προσοχή η κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Φέσσας στον realfm 97,8 και τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη. «Νομίζω ότι υπάρχει έδαφος συνεννόησης» πρόσθεσε.

2 σχόλια

 1. Νίκος Καρανίκας
  11/09/2017
  Η el dorado έκανε αυτό που μπορεί. Μόλυνση , καταστροφή του δάσους , διάλυση ανθρώπινων σχέσεων, εξαγορά συνειδήσεων.
  Η τοπική κοινωνία σήμερα πρέπει να βγει στον δρόμο. ..της αποχώρησης αυτής της εταιρίας και αυτου του "εργου" και να στηριξει της έξοδο της απο την χωρα μας, ώστε να γίνει πραγματικότητα η απειλή της.
  Στα τσακιδια el dorado και να μην στεριώσεις πουθενά.
  .................

  Και Εμείς Προσθέτουμαι:

  Ευχαριστούμε την EL Dorado που ΜΑΣ δείχνει Περίτρανα και Ξεκάθαρα Το ΠΟΣΟ ΑΠΟΙΚΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!!! Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΌΣΟ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ!!!

  Η Απεμπλοκή Της Χώρας/Λαού Από Τα Αποικιακά Δεσμά Που Έχουν Ρίζες εκατονταετιών πρέπει να γίνει ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΑΪΚΉ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ/ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!!!

  ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ!!!

  ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΚΡΕΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 3%!!!

  Ευχαριστούμε ΞΑΝΑ την EL Dorado (και όχι μόνο) που ΜΑΣ Λέει Ορθά Κοφτά Πόσο ΣΚΑΤΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ "Ελληνικό" ΠΟΛΙΤΙΚΟ/ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ Σύστημα Απαρτίζεται ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΛΑΚΕΔΕΣ! ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΜΙΛΟΥΝ ΟΠΩΣ η EL Dorado Στούς Αποικιοκρατούμενους ΛΑΚΕΔΕΣ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νίκος Καρανίκας
  11/09/2017
  Η el dorado έκανε αυτό που μπορεί. Μόλυνση , καταστροφή του δάσους , διάλυση ανθρώπινων σχέσεων, εξαγορά συνειδήσεων.
  Η τοπική κοινωνία σήμερα πρέπει να βγει στον δρόμο. ..της αποχώρησης αυτής της εταιρίας και αυτου του "εργου" και να στηριξει της έξοδο της απο την χωρα μας, ώστε να γίνει πραγματικότητα η απειλή της.
  Στα τσακιδια el dorado και να μην στεριώσεις πουθενά.
  .................

  Και Εμείς Προσθέτουμαι:

  Ευχαριστούμε την EL Dorado που ΜΑΣ δείχνει Περίτρανα και Ξεκάθαρα Το ΠΟΣΟ ΑΠΟΙΚΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!!! Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΌΣΟ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ!!!

  Η Απεμπλοκή Της Χώρας/Λαού Από Τα Αποικιακά Δεσμά Που Έχουν Ρίζες εκατονταετιών πρέπει να γίνει ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΑΪΚΉ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ/ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!!!

  ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ!!!

  ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΚΡΕΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 3%!!!

  Ευχαριστούμε ΞΑΝΑ την EL Dorado (και όχι μόνο) που ΜΑΣ Λέει Ορθά Κοφτά Πόσο ΣΚΑΤΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ "Ελληνικό" ΠΟΛΙΤΙΚΟ/ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ Σύστημα Απαρτίζεται ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΛΑΚΕΔΕΣ! ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΜΙΛΟΥΝ ΟΠΩΣ η EL Dorado Στούς Αποικιοκρατούμενους ΛΑΚΕΔΕΣ!!!  ΥΓ.: Και εάν κοιτάξουμε την διαδικτυακή σελίδα της EL Dorado θα δούμε το α) πόσο πραγματικά είναι η ... "επένδυση" θανάτου β) Το πόσες θέσεις εργασίας θα "φτιάξουν" με μισθούς... Κονγκό γ) και να μην ξεχνάμε πόσες Επιδοτήσεις παίρνουν από την ΕΕ!!!

  ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Η Εl Dorado Παίρνει Χοντρά Χρήματα Από Παντού Δεν θα πληρώνει Φόρους (πέρα από το ξέπλυμα ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ/Κος Χαμμένος) ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΗΡΙΑΣΗ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΤΙΝΑ περίπου 200 χιλιομέτρων (ως αρχή)!!!

  STOP EL DORADO STOP EL DORADO STOP EL DORADO

  (Δεν ασχολούμαστε με τους "υποστηρικτές" Των Γκάνγστερ ούτε με το Λούμπεν Προλεταριάτο ΔΙΟΤΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ/ΛΑΟ!!!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση