Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

  Ο Φάμελλος για την Eldorado: Η κυβέρνηση δεν θα κάνει χατίρια σε κανέναν


  "Αυτή η κυβέρνηση δεν θα κάνει χατίρια σε κανέναν και δεν κάνει ούτε στον εαυτό της" τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, αναφερόμενος στην υπόθεση της Eldorado Gold.

  Συγκεκριμένα ο κ. Φάμελλος μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 fm σημείωσε: "Αν η Eldorado Gold προσπαθεί με τον τρόπο της δημόσιας πίεσης και εκμετάλλευσης των εργαζομένων και της αγωνίας τους για δουλειά, να τροποποιήσουμε τους κανόνες αδειοδότησης και να έχει χατιρικές σχέσεις με την Πολιτεία, κάτι τέτοιο δεν θα γίνει".

  "Δεν ξέρω αν η εταιρεία έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοιο ή αν την είχαν συνηθίσει προηγούμενες κυβερνήσεις, εγώ λέω ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα κάνει χατίρια σε κανέναν και δεν κάνει ούτε στον εαυτό της" συνέχισε ο κ. Φάμελλος, καλώντας οποιονδήποτε "έχει συνηθίσει να συνεννοείται με πολιτικούς αρχηγούς, να δημιουργεί πολιτικά γεγονότα, να εκβιάζει εργαζόμενους, να παίζει πολιτικά παιχνίδια και όχι επιχειρηματικά, να ασχοληθεί πάλι με την τίμια, ισότιμη επιχειρηματικότητα και με τη σύμβαση που έχει με το ελληνικό Δημόσιο".

  "Δεν υπάρχει δυνατότητα και καμία πιθανότητα να υποχωρήσουμε από τις περιβαλλοντικές συνθήκες μιας περιοχής, η οποία είναι πολύτιμη και για τον τουρισμό της" διαβεβαίωσε ο κ. Φάμελλος. Επεσήμανε παράλληλα ότι "μπορεί κάποιοι να λένε "κάντε τα στραβά μάτια και δώστε άδειες, για να δουλεύουν, χωρίς να έχει κατατεθεί μελέτη μεταλλουργίας", όμως όταν θα συζητούν με την ξενοδοχειακή κοινότητα της Χαλκιδικής και τον κλάδο εργασίας του τουρισμού στην Χαλκιδική που είναι από τους πιο δυναμικούς στην Ελλάδα, θα λένε άλλα, γιατί δεν αναλαμβάνουν τώρα την ευθύνη των αποφάσεων και ουσιαστικά λένε στον καθένα αυτό που τον συμφέρει να ακούσει".

  Αναφερόμενος στους εργαζόμενους της Eldorado Gold, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος ο κ. Φάμελλος επεσήμανε πως "έχουν γίνει θύματα της επικοινωνιακής στρατηγικής της εταιρείας, η οποία δυστυχώς έχει επιλέξει, αντί να ασχοληθεί με την επιχειρηματικότητα, να ασχολείται με την πολιτική και την επικοινωνία".

  "Πρώτη φορά ακούμε επιχείρηση να ζητάει επίσημα σε δελτίο Τύπου να έχει μία πιο συνεργάσιμη κυβέρνηση, να επιλέγει τον χρόνο που θα δημοσιοποιήσει την τρίτη τουλάχιστον επίσημη αναστολή εργασιών και όλα αυτά για να χρησιμοποιήσει και να πιέσει εργαζόμενους" τόνισε.

  Σχετικά με τις καθυστερήσεις στην επένδυση στις Σκουριές ο αναπληρωτής υπουργός σχολίασε ότι «έχουμε μία εταιρεία που έξι χρόνια δραστηριοποιείται με άδεια περιβαλλοντικών όρων στη χώρα μας και δεν έχει καταθέσει ακόμη τη μελέτη χρυσού». «Πόσα χρόνια πρέπει να περιμένουμε για να παραχθεί ένα ευγενές μέταλλο, από το οποίο προκύπτει και έσοδο για την Πολιτεία;».

  «Αμφισβητεί η ίδια η επιχείρηση της σύμβασή της, όταν δεν έχει καταθέσει τη μελέτη χρυσού τροποποιημένη, ως οφείλει, για να πάρει άδεια και να κάνει το εργοστάσιο, ασχέτως οποιασδήποτε άποψης έχω εγώ ή οποιοδήποτε μέλος της κυβέρνησης για τις τεχνολογίες ή τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις» τόνισε ο κ. Φάμελλος ενώ σχετικά με τη διαδικασία της διαιτησίας, διευκρίνισε πως η Eldorado Gold την έχει αποδεχθεί και εγγράφως.

  «Τι πιο σοβαρό από μία διαιτησία, που τον διαιτητή τον συμφωνούν και τα δύο μέρη και μπορεί αυτός να είναι σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο. Θα είναι με κοινή αποδοχή η διαιτησία αυτή, δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάποιος να ανησυχεί» σχολίασε, επισημαίνοντας ωστόσο, πως «αν η επιχείρηση επέλεξε να διαμορφώσει συσχετισμούς, λόγω της επερχόμενης διαιτησίας, δεν είναι συνήθης επιχειρηματική τακτική να ζητάει μία εταιρεία λίγο πριν τη διαιτησία μία πιο συνεργάσιμη κυβέρνηση».

  «Νομίζω ότι πρέπει να επανέλθει στους κανόνες επιχειρηματικότητας και της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής συνθήκης. Έχουμε αρκετά θέματα που συζητάμε, μπορεί να υπάρχουν σοβαρές αντιθέσεις, που πρέπει να τις επιλύσουμε εμείς, αν και τις δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» τόνισε ο κ. Φάμελλος.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 13 Σεπ 2017, 3:47:00 μ.μ.

  Ρέ Αλέξη Εμείς Ξέρουμε Τί Σου Λείπει!

  Σου Λείπει μια Πολιτική Επιστημονική Ολοκληρωμένη Στρατηγική (Π.Ε.Ο.Σ.)!

  Θυμίζεις μείγμα Μενσεβίκων και γερμανικής SPD!!! (Τρύπες στον Αέρα και στο Νερό!).


  Νίκος Καρανίκας
  11/09/2017
  Η el dorado έκανε αυτό που μπορεί. Μόλυνση , καταστροφή του δάσους , διάλυση ανθρώπινων σχέσεων, εξαγορά συνειδήσεων.
  Η τοπική κοινωνία σήμερα πρέπει να βγει στον δρόμο. ..της αποχώρησης αυτής της εταιρίας και αυτου του "εργου" και να στηριξει της έξοδο της απο την χωρα μας, ώστε να γίνει πραγματικότητα η απειλή της.
  Στα τσακιδια el dorado και να μην στεριώσεις πουθενά.
  .................

  Και Εμείς Προσθέτουμαι:

  Ευχαριστούμε την EL Dorado που ΜΑΣ δείχνει Περίτρανα και Ξεκάθαρα Το ΠΟΣΟ ΑΠΟΙΚΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!!! Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΌΣΟ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ!!!

  Η Απεμπλοκή Της Χώρας/Λαού Από Τα Αποικιακά Δεσμά Που Έχουν Ρίζες εκατονταετιών πρέπει να γίνει ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΑΪΚΉ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ/ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!!!

  ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ!!!

  ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΚΡΕΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 3%!!!

  Ευχαριστούμε ΞΑΝΑ την EL Dorado (και όχι μόνο) που ΜΑΣ Λέει Ορθά Κοφτά Πόσο ΣΚΑΤΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ "Ελληνικό" ΠΟΛΙΤΙΚΟ/ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ Σύστημα Απαρτίζεται ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΛΑΚΕΔΕΣ! ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ ΜΙΛΟΥΝ ΟΠΩΣ η EL Dorado Στούς Αποικιοκρατούμενους ΛΑΚΕΔΕΣ!!!  ΥΓ.: Και εάν κοιτάξουμε την διαδικτυακή σελίδα της EL Dorado θα δούμε το α) πόσο πραγματικά είναι η ... "επένδυση" θανάτου β) Το πόσες θέσεις εργασίας θα "φτιάξουν" με μισθούς... Κονγκό γ) και να μην ξεχνάμε πόσες Επιδοτήσεις παίρνουν από την ΕΕ!!!

  ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Η Εl Dorado Παίρνει Χοντρά Χρήματα Από Παντού Δεν θα πληρώνει Φόρους (πέρα από το ξέπλυμα ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ/Κος Χαμμένος) ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΗΡΙΑΣΗ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΤΙΝΑ περίπου 200 χιλιομέτρων (ως αρχή)!!!

  STOP EL DORADO STOP EL DORADO STOP EL DORADO

  (Δεν ασχολούμαστε με τους "υποστηρικτές" Των Γκάνγστερ ούτε με το Λούμπεν Προλεταριάτο ΔΙΟΤΙ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ/ΛΑΟ!!!)
  ΕΠΙΛΕΟΝ....
  ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ .... ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ:

  Το Λούμπεν Προλεταριάτο (Karl Marx) Της el dorado σε Δράση!

  (Η Γερμανική λέξη "Lumpen" μεταφράζεται τόσο στην Πολιτική Επιστημονική Ορολογία όσο και στην καθομιλουμένη ως "ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΑ/ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ"!)

  Item Reviewed: Ο Φάμελλος για την Eldorado: Η κυβέρνηση δεν θα κάνει χατίρια σε κανέναν Rating: 5 Reviewed By: Press- gr