GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Σταθάκης για την Eldorado: Η διαδικασία της διαιτησίας ήταν επιβεβλημένη επιλογή

"Η διαδικασία της διαιτησίας ήταν επιβεβλημένη επιλογή, καθώς αφορά στην καρδιά της επένδυσης, που είναι η δημιουργία μεταλλουργίας...


"Η διαδικασία της διαιτησίας ήταν επιβεβλημένη επιλογή, καθώς αφορά στην καρδιά της επένδυσης, που είναι η δημιουργία μεταλλουργίας στην Ελλάδα" τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης σχετικά με την υπόθεση της Eldorado Gold προσθέτοντας ότι "επιλέξαμε τη διαιτησία, προκειμένου να δώσει μόνιμη λύση".

Ο κ. Σταθάκης μιλώντας Πρακτορείο 104,9 fm επεσήμανε ότι "το επενδυτικό σχέδιο, έτσι όπως έχει εγκριθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, από την αρχή, έχει τρία κομμάτια: Έχει τις Σκουριές, έχει την Ολυμπιάδα και τη μεταλλουργία, η οποία οφείλει να παράξει καθαρά μέταλλα. Αυτό το τρίτο κομμάτι δεν έχει αδειοδοτηθεί και θεωρούμε ότι αν δεν επιλυθεί αυτό, που είναι κεντρικό σημείο, οι όροι της σύμβασης τηρούνται πλημμελώς. Αυτό είναι το διακύβευμα". Πρόσθεσε επίσης ότι το θέμα της μεταλλουργίας "είναι η αιτία που απέτυχαν οι προηγούμενοι επενδυτές, άρα πρέπει να είναι εγγυημένο ότι θα προχωρήσουμε κανονικά".

Ο υπουργός Περιβάλλοντος διευκρίνισε ότι η πρόταση από την πλευρά της εταιρείας ήταν να επιλυθεί το θέμα μέσα από άτυπο τεχνικό διάλογο και στην πρόταση αυτή "εμείς αντιπροτείναμε τη διαιτησία γιατί είναι έγκυρη, δεσμευτική και για τις δύο πλευρές και έχει και χρονοδιάγραμμα -είναι τρεις μήνες που μπορεί να παραταθεί μάξιμουμ μέχρι έξι".

Επανέλαβε παράλληλα ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί πως "το προϊόν της διαιτησίας αποτελεί δέσμευση, όποιο κι αν είναι θα το αποδεχθούμε" και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση, "να μας πει τι να κάνουμε στα συγκεκριμένα θέματα, γιατί στο γενικό δεν έχε και τόσο ενδιαφέρον, καθώς οποιαδήποτε κυβέρνηση την ίδια σύμβαση θα έπρεπε να εφαρμόσει".

"Η αρχική σύμβαση προβλέπει δύο βασικά πράγματα: Ένα ότι πρέπει να τηρούνται ύψιστοι περιβαλλοντικοί κανόνες -εξαιτίας αυτού απερρίφθη το προηγούμενο εγχείρημα- και το δεύτερο ότι η εταιρεία υποχρεούται να καθετοποιήσει τις δραστηριότητές της, όπως λέει η σύμβαση, και το έργο να είναι ένα ενιαίο επενδυτικό σχέδιο", εξήγησε ο κ. Σταθάκης, διαβεβαιώνοντας ότι "η κυβέρνηση προχωράει βήμα - βήμα ακριβώς ό,τι προβλέπει η σύμβαση και υπερασπίζεται -και ορθώς κάνει- τις δύο αυτές παραμέτρους, που προβλέπονται στη σύμβαση".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση