Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

  Σαντορινιός: Το πλοίο του EMSA ήταν μεγάλο για να επιχειρήσει στη Σαλαμίνα


  "Στη Σαλαμίνα, ένα μεγάλο σκάφος όπως αυτό του EMSA δεν μπορεί να επιχειρήσει" σημείωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 fm.

  Ο κ. Σαντορινιός περιγράφοντας όσα έγιναν μετά τη βύθιση του "Αγία Ζώνη 2" επισημαίνει:

  "Όταν βυθίστηκε στις 4 η ώρα το πλοίο, στις 6 η ώρα ξεκίνησε η πόντιση του φράγματος, καθώς δεν μπορείς να ποντίσεις φράγμα ή να κάνεις οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, μέχρι να βυθιστεί ολοκληρωτικά το πλοίο. Από εκεί και πέρα μπαίνουν απορρυπαντικά σκάφη -και του λιμενικού σώματος και των ιδιωτών- και αυτά διαρκώς κλιμακώνονται". 

  "Η κηλίδα πηγαίνει στη Σαλαμίνα, όπου υπάρχουν λιμανάκια. Στα λιμανάκια ένα μεγάλο σκάφος, όπως αυτό του EMSA, δεν μπορεί να επιχειρήσει. Και για πρώτη φορά βλέπουμε την κηλίδα να έρχεται την Τρίτη το μεσημέρι. Την Τρίτη το βράδυ καλούμε το σκάφος του EMSA, αφού προηγουμένως από τη Δευτέρα γνωρίζαμε ότι βρισκόταν σε αποστολή. Το πλησιέστερο σκάφος βρισκόταν στη Μάλτα. Με την ταχύτητα των 10 κόμβων ένα σκάφος θα κάνει 3 μέρες να έλθει, άρα και την Κυριακή να το είχαμε καλέσει δε θα ερχόταν πριν την Τετάρτη. Την Τετάρτη το πρωί ξεκίνησε να επιχειρεί το σκάφος του EMSA" προσθέτει ο υφυπουργός Ναυτιλίας.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Σαντορινιός: Το πλοίο του EMSA ήταν μεγάλο για να επιχειρήσει στη Σαλαμίνα Rating: 5 Reviewed By: Press- gr