Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

  Νέα δήλωση της εκπροσώπου του EMSA: Τα κοντινότερα πλοία ήταν στη Λευκωσία και στη Βουλγαρία


  «Το κοντινότερο πλοίο του EMSA ήταν στη Λεμεσό, ενώ υπήρχε σκάφος και στο λιμάνι της Βάρνας στη Βουλγαρία», ανέφερε σε νέα της δήλωση η εκπρόσωπος Τύπου του Μηχανισμού.

  Μιλώντας στο skai.gr, η κα. Ρούσεβα υποστήριξε επίσης ότι επί της παρούσης στον EMSA βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία προσομοίωσης των δρομολογίων των συγκεκριμένων πλοίων προκειμένου να διαπιστωθεί πόσος χρόνος απαιτείται από την λήψη του ελληνικού αιτήματος μέχρι τα συγκεκριμένα σκάφη να είναι σε θέση να επιχειρήσουν στην περιοχή της ρύπανσης.

  Επίσης η κ. Ρούσεβα απάντησε και σε ερώτηση για το αν ο EMSA έχει στοιχεία για το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής, αλλά και για τον χρόνο που θα χρειαστεί για την απορρύπανση της περιοχής. «Αυτό είναι ένα ζήτημα σχετικό από ευμετάβλητα στοιχεία, είναι συνάρτηση της έκτασης που έχει μολυνθεί το το χρονικό διάστημα που δεν επιχειρούμε στην περιοχή και μέχρι που έχει σήμερα μεταφερθεί η πετρελαιοκηλίδα από τα ρεύματα», είπε.

  Κλείνοντας η κα. Ρούσεβα τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση ο μηχανισμός του EMSA έχει την μορφή «πρόσθετης βοήθειας» και κάθε χώρα μέλος οφείλει να έχει ένα σχέδιο δράσης σε περιπτώσεις θαλάσσιας ρύπανσης το οποίο πρέπει να έχει ακολουθήσει πριν από τη χρήση του μηχανισμού.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Νέα δήλωση της εκπροσώπου του EMSA: Τα κοντινότερα πλοία ήταν στη Λευκωσία και στη Βουλγαρία Rating: 5 Reviewed By: Press- gr