Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

  Η Κομισιόν απάντησε στο ερώτημα για το πότε η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα βοήθειας στον EMSA


  Για τον χρόνο, στον οποίο η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε το αίτημα προς τον EMSA τοποθετήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η Κομισιόν.

  Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του αρμόδιου Επιτρόπου για τη Διαχείριση Κρίσεων, Κάρλος Μ. Γκορδεχουέλα υποστήριξε πως το «ελληνικό αίτημα προς τον EMSA κατατέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα (σ.σ. ώρα Βελγίου) της 12ης προς τη 13η Σεπτεμβρίου. Ο εκπρόσωπος του Χρήστου Στυλιανίδη που είναι ο αρμόδιος Επίτροπος, υποστήριξε ότι «το Ευρωπαϊκό Κέντρο Συντονισμού για την Αντιμετώπιση Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (ERCC) έλαβε το ελληνικό αίτημα για βοήθεια μετά τα μεσάνυχτα της 12ης προς τη 13η Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα αίτημα για την κινητοποίηση απορρυπαντικού πλοίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA). Περίπου 3 ώρες αργότερα, ο EMSA μίσθωσε ένα απορρυπαντικό πλοίο και περίπου στις 9.30 π.μ. (ώρα Βελγίου) λάβαμε επιβεβαίωση ότι το πλοίο αυτό βρισκόταν ήδη στην περιοχή και είχε ξεκινήσει τις εργασίες απορρύπανσης».

  Επίσης, ερωτηθείς πόσα ειδικά εξοπλισμένα πλοία του EMSA ήταν διαθέσιμα τη στιγμή που οι ελληνικές αρχές υπέβαλαν αίτημα βοήθειας, ο κ. Γκορδεχουέλα δεν ήταν σε θέση να απαντήσει και παρέπεμψε στον EMSA.

  «Σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όλες οι ανάγκες των ελληνικών αρχών ικανοποιήθηκαν», είπε επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου του αρμόδιου Επιτρόπου για τη Διαχείριση Κρίσεων.

  Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Η Κομισιόν απάντησε στο ερώτημα για το πότε η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα βοήθειας στον EMSA Rating: 5 Reviewed By: Press- gr