Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017

  ΣΕΙΣΜΟΣ στη Γερμανία! Συντριβή για το SPD, τρίτο κόμμα η Ακροδεξιά...


  Έκλεισαν τα εκλογικά κέντρα στις 299 περιφέρειες της χώρας.
  Τι δείχνει το exit poll της γερμανικής τηλεόρασης:
  CDU-CSU (Χριστιανοδημοκράτες -Χριστιανοκοινωνιστές): 32,5%
  SPD (Σοσιαλιστές): 20%
  AFD (Εναλλακτική για τη Γερμανία): 13,5%
  FDP (Φιλελεύθεροι): 10,5%
  Die Linke (Αριστερά): 9%
  Grune (Πράσινοι): 8,5%
  Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα θα επιλέξει να μείνει στην αντιπολίτευση, δήλωσε πριν από λίγο ο γενικός γραμματέας του κόμματος Τόμας Όπερμαν, μετά την ανακοίνωση της πρώτης πρόγνωσης αποτελέσματος.
  Εάν πράγματι αποκλειστεί το ενδεχόμενο συνέχισης του μεγάλου συνασπισμού, μεταξύ CDU/CSU και SPD, θα πρέπει από αύριο να διερευνηθούν οι δυνατότητες για τον σχηματισμό συνασπισμού "Τζαμάικα", μεταξύ CDU/CSU, Φιλελεύθερων (FDP) και Πρασίνων.
  Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα αποτελούν πολιτικό σεισμό για την Γερμανία, καθώς, όπως έγινε γνωστό, περίπου 1,5 εκατομμύριο ψήφοι της AfD προέρχεται από ανθρώπους που δεν είχαν ψηφίσει την προηγούμενη φορά, ένα εκατομμύριο από πρώην ψηφοφόρους της CDU/CSU και περίπου 500.000 από τα άλλα κόμματα. Οι δε Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) σημείωσαν το δεύτερο χειρότερο αποτέλεσμα της ιστορίας τους, με 38%.
  Ο Φόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU, δήλωσε ότι οι Χριστιανοδημοκράτες «πετύχαμε τον εκλογικό μας στόχο, που ήταν να είμαστε το μεγαλύτερο κόμμα και έχουμε εντολή να σχηματίσουμε κυβέρνηση (…) Η Άγγελα Μέρκελ παραμένει καγκελάριος και οι ψηφοφόροι μας θα είναι ευγνώμονες για αυτό».

  Ο Μάρτιν Σουλτς δεν θα παραμείνει στην προεδρία του SPD
  Η αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Μανουέλα Σβέζιχ δήλωσε μετά το σημερινό ποσοστό του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές ο Μάρτιν Σουλτς δεν θα παραμείνει στην ηγεσία του.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: ΣΕΙΣΜΟΣ στη Γερμανία! Συντριβή για το SPD, τρίτο κόμμα η Ακροδεξιά... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr