Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

  Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας το First Lego League


  Το FIRSTLEGOLeague είναι ο πανελλήνιος διαγωνισμός Ρομποτικής, που για τη σχολική χρονιά 2017 - 2018 τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου. Διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2013. Αποκλειστικός διοργανωτής για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT που έχει σαν στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και την τεχνολογία.

  Το XanthiTechLab και η eduACT για δεύτερη χρονιά με τη συνεχόμενη υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας, συνδιοργανώνουν το πρόγραμμα "S.T.E.A.M. YourselfwithFLL. Το Steam (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics - S.T.E.A.M.) καταφέρνει και συνδυάζει τα πεδία αυτά σε μια λέξη, ή καλύτερα σε μια ιδέα. Σε ένα πρόγραμμα για νέους ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν δεξιότητες και να γευτούν το μέλλον της μάθησης σε όλες της τις διαστάσεις. Εξερευνώντας το πολιτισμικό και τεχνολογικό γίγνεσθαι, και την καινοτομία στις πτυχές της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες μεταλαμπαδεύουν τα όσα κέρδισαν στους επόμενους, κοινωνώντας την γνώση. Ποιο είναι κέρδος; Όταν λοιπόν η επιστήμη, η τεχνολογία, η μηχανική, οι τέχνες και τα μαθηματικά γίνονται το μέσο τότε ο σκοπός και τα οφέλη δεν έχουν τέλος. Διασκέδαση, δημιουργία, κριτικές ικανότητες και νέες δεξιότητες θα είναι τα βασικά στοιχεία του προγράμματος, το οποίο υποστηρίζεται από την eduACT, την οργάνωση που διεξάγει τον διαγωνισμό FLL στην Ελλάδα.

  Επί της λειτουργίας: Το πρόγραμμα το οποίο θα είναι ανοιχτό για την πόλη της Ξάνθης και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 

  • στην πρώτη περίοδο, ηλικίες 16-25 θα εκπαιδευτούν, ώστε να γίνουν μέντορες - εκπαιδευτές με τη σειρά τους σε παιδιά μικρότερης ηλικίας κάνοντας έρευνες σε πραγματικά προβλήματα της ζωής, όπως το θέμα της ασφάλειας των τροφίμων, την ανακύκλωση, την ενέργεια, το νερό και θα έχουν την πρόκληση να βρούνε μία λύση που σχεδιάζει, χτίζει και προγραμματίζει ένα ρομπότ χρησιμοποιώντας τα Lego Midnstorm.

  • στη δεύτερη περίοδο, οι μέντορες - εκπαιδευτές της προηγούμενης περιόδου θα εκπαιδεύσουν παιδιά ηλικίας 9-16 ετών για να διαγωνιστούν στο FLL που θα γίνει στην περιοχή μας.

  • Μπορούν να συμμετέχουν άτομα ή και ομάδες -απαιτείται ατομική δήλωση.

  • Δήλωση συμμετοχή στις παρακάτω φόρμες:

  (ηλικίες 16-25)http://eduact.org/form/view.php?id=40521

  (ηλικίες 9-16)http://eduact.org/form/view.php?id=40664

  • Συμμετοχή δωρεάν , θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας το First Lego League Rating: 5 Reviewed By: Press- gr