GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H ανάλυση τριών ειδικών για το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Εν αναμονή  του μεγάλου ντέρμπι που θα διεξαχθεί απόψε στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, τρεις ειδικοί αναλαμβάνουν την τε...


Εν αναμονή  του μεγάλου ντέρμπι που θα διεξαχθεί απόψε στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, τρεις ειδικοί αναλαμβάνουν την τεχνική ανάλυση για λογαριασμό της εφημερίδας "Real News". Ο προπονητής Σάκης Τσιώλης, και δύο ποδοσφαιριστές από το παρελθόν που έχουν φορέσει και τις δύο φανέλες, ο Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς και ο Γιάννης Οκκάς.

ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ: Είναι καλή η ΑΕΚ αυτό τον καιρό, έχει συνοχή, ρυθμό, φόρμα, βγάζει αυτοματισμούς στο γήπεδο και θα έλεγα πως έχει πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου της. Φυσικά στο ποδόσφαιρο και σ' ένα τέτοιο ειδικά παιχνίδι τα πάντα μπορούν να συμβούν, ωστόσο αν η ΑΕΚ νικήσει, το +5 στη βαθμολογία θα λογίζεται ως ένα καλό μαξιλαράκι για τη συνέχεια της στο πρωτάθλημα.

Η διάρκεια θα παίξει ρόλο στον αγώνα και ίσως ένα γρήγορο γκολ. Επιτέλους, ο Χιμένεθ βάζει τον Μάνταλο εκεί που πρέπει και όχι στα άκρα, γεγονός που εξασφαλίζει στην ομάδα του αρτιότερη ισορροπία στην ανάπτυξή της, ενώ και τα εξτρέμ του είναι αξιόλογα.

Στον Ολυμπιακό ο Χάσι μοιάζει μπερδεμένος και οι επιλογές του μαρτυρούν πως είναι υπό πίεση. Δεν το συζητώ ότι πρέπει να παίζουν ο Πάρντο, ο Φορτούνης και ο Καρίμ, ο Ιρανός ειδικά είναι πολύ καλύτερος από πολλούς συμπαίκτες του.

ΡΕΦΙΚ ΣΑΜΠΑΝΤΖΟΒΙΤΣ: Τέτοιες αναμετρήσεις δύσκολα προσεγγίζεται σε προγνωστικά, αφού και οι δύο αντίπαλοι θέλουν τη νίκη, όχι μόνο για τους βαθμούς, αλλά και για την ψυχολογία. Σίγουρα η έδρα παίζει ρόλο, αφού η ΑΕΚ θα έχει τη βοήθεια από τον κόσμο της, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα παραδοθεί αμαχητί.

Ίσα ίσα που επειδή το τελευταίο διάστημα δεν έφερε τα αποτελέσματα που ήθελε, οι παίκτες του θα πεισμώσουν και θα θελήσουν να αντιδράσουν. Είναι αγώνας με όλα τα αποτελέσματα μέσα και το πιο πιθανό είναι να κριθεί στις λεπτομέρειες. Ένα γρήγορο γκολ, τα λάθη, οι ατομικές πρωτοβουλίες, τα πάντα παίζουν ρόλο σ' ένα ντέρμπι και μακάρι να το χαρούν οι θεατές του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΚΚΑΣ: Από την πείρα μου λέω ότι είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο να προβλέψεις την εξέλιξη ενός τέτοιου αγώνα. Η έδρα βοηθάει, αλλά δεν αρκεί. Ο Ολυμπιακός θυμίζει πληγωμένο θηρίο και θα ήταν λάθος για την ΑΕΚ να τον υποτιμήσει ή να τον ξεγράψει πρόωρα.

Μια μεγάλη ομάδα, κάθε μεγάλη ομάδα, βρίσκει τη δύναμη και το σθένος τη στιγμή που πρέπει για να απαντά στην πρόκληση και να εμφανίζεται όπως πρέπει. Ματς οριακό και για τους δύο θα το χαρακτήριζα, αφού μπορεί η ΑΕΚ να φαίνεται πως βολεύεται και με την ισοπαλία, ωστόσο με νίκη θα ξεφύγει του αντιπάλου της και αυτήν ακριβώς θα επιδιώξει.

Όσο για τον αντίπαλό της, είναι ήδη πίσω και θα επιδιώξει να βγει ξανά στον αφρό, γνωρίζοντας πως μόνο με τους τρεις βαθμούς θα το καταφέρει αυτό. Προσωπικότητες διαθέτουν και οι δύο για να κάνουν τη διαφορά στο γήπεδο, όμως εκτός αυτών απαιτούνται σχέδιο, τακτική και, κυρίως, καθαρό μυαλό.

Κάθε λάθος μπορεί να κοστίσει διπλά και γι' αυτό χρειάζονται η μέγιστη δυνατή αυτοσυγκέντρωση και συνέπεια στο πλάνο του προπονητή.

Πηγή πληροφοριών: Realnews

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση