GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λιβύη: Τέσσερις νεκροί στρατιώτες σε επίθεση αυτοκτονίας του ISIS

Επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε ένας καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους οδηγώντας αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά είχε αποτέλεσμα...


Επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε ένας καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους οδηγώντας αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνδρες του Λιβυκού Εθνικού Στρατού του Χαλίφα Χάφταρ.

Ο στρατός του Χάφταρ είναι μια από τις ισχυρότερες ένοπλες παρατάξεις στη Λιβύη, όπου δύο αντίπαλες κυβερνήσεις και οι ένοπλες ομάδες που τις υποστηρίζουν διεκδικούν την εξουσία μετά την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι το 2011.

«Η έκρηξη του αυτοκινήτου-βόμβας με στόχο ένα σημείο ελέγχου στη Ναουφιλίγια είχε συνέπεια να σκοτωθούν δύο μέλη της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Σύρτης και να τραυματιστούν κάποια άλλα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ΛΕΣ, ο Άχμαντ Μεσμάρι, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Δύο πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσαν αργότερα πως έχασαν τη ζωή τους άλλοι δύο άνδρες των δυνάμεων του Χάφταρ. Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη μέσω του Άμακ, του πρακτορείου προπαγάνδας του.

Οι δυνάμεις του Χάφταρ πολεμούν εναντίον των τζιχαντιστών και άλλων αντιπάλων τους στην ανατολική Βεγγάζη και πολιορκούν τη Ντέρνα.

Η χθεσινή επίθεση διαπράχθηκε σε μια περιοχή 80 χλμ. από τη Ρας Λανούφ, η οποία ανήκει στη λεγόμενη «ημισέληνο του πετρελαίου» και είναι ένας από τους σημαντικότερους κόμβους εξαγωγής αργού της Λιβύης.

Λίβυοι αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες ότι το ΙΚ ενδέχεται να προσπαθήσει να ανασυνταχθεί στη χώρα μετά την ήττα του στη Σύρτη πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση