GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

La Repubblica: Η Μέρκελ "σε πειρασμό" να αντικαταστήσει τον Σόιμπλε

Σύμφωνα με ανάλυση της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει μπει «σε πειρασμό» να αντικαταστήσ...


Σύμφωνα με ανάλυση της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει μπει «σε πειρασμό» να αντικαταστήσει μετεκλογικά τον νυν υπουργό Οικονομικών της, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι την συγκεκριμένη θέση-κλειδί φέρονται να θέλουν να εξασφαλίσουν τόσο οι σοσιαλδημοκράτες, όσο και οι φιλελεύθεροι, σε περίπτωση που πάρουν μέρος σε νέο κυβερνητικό συνασπισμό. Αλλά ο απευθείας ενδιαφερόμενος, αναφέρεται στην εν λόγω ανάλυση, δεν δείχνει να ικανοποιείται με ενδεχόμενη μελλοντική εκλογή του στην προεδρία του γερμανικού κοινοβουλίου.

Η ανταποκρίτρια της La Repubblica από το Βερολίνο Τόνια Μαστρομπουόνι γράφει, επίσης, ότι οι πιο σημαντικές εντάσεις ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και την καγκελαρία είχαν ως αντικείμενο την Ελλάδα.

«Το "γεράκι" της ελληνικής κρίσης, που θεωρείται από όλους ο εμπνευστής της λιτότητας, κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του 2015 την φοβερή πρόταση πενταετούς αποκλεισμού της Ελλάδας από το ευρώ», υπενθυμίζει η εφημερίδα της Ρώμης.

Και αναφερόμενη, πάντα, στην στάση του Γερμανού υπουργού οικονομικών απέναντι την χώρα μας, προσθέτει: «Όπως σημείωσε πρόσφατα η εφημερίδα FΑΖ, η διαφορά ανάμεσα στον Σόιμπλε και στην καγκελάριο είναι ότι ο υπουργός Οικονομικών έβλεπε την Ελλάδα ως μολυσμένο άκρο το οποίο κινδύνευε να προκαλέσει τον θάνατο της ευρωζώνης. Η Άνγκελα Μέρκελ, όμως, φοβήθηκε ότι θα μπορούσε να προκληθεί "ντόμινο". Στη συγκεκριμένη, μοιραία Σύνοδο Κορυφής της Ένωσης, ο Φρανσουά Ολάντ και ο Ματέο Ρέντσι έπεισαν την καγκελάριο να παραμείνει η Ελλάδα. Ευτυχώς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση