GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Oικονομική ενίσχυση των πανεπιστημίων ανακοίνωσε ο Γαβρόγλου

Την οικονομική ενίσχυση των Πανεπιστημίων για υλικοτεχνικές υποδομές και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδεία...


Την οικονομική ενίσχυση των Πανεπιστημίων για υλικοτεχνικές υποδομές και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου στους πρυτάνεις των ΑΕΙ, που συνεδρίασαν στα Καλάβρυτα.

O Κώστας Γαβρόγλου είπε ότι «τα τμήματα των ΑΕΙ θα ενισχυθούν, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας, με έργα εκσυγχρονισμού των αμιγώς ακαδημαϊκών υποδομών τους».

Τα έργα αυτά θα αφορούν παρεμβάσεις αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών, του σχετικού λειτουργικού του εκπαιδευτικού εξοπλισμού, καθώς και κάθε άλλη δαπάνη η κάλυψη της οποίας προβλέπεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Ο προϋπολογισμός έργου τού κάθε τμήματος θα ανέρχεται σε 20.000 ευρώ.

Όσον αφορά τα κριτήρια για την ένταξη των πράξεων στο πρόγραμμα, είναι μεταξύ άλλων η επιλεξιμότητα και η ωριμότητα των προτεινόμενων έργων, καθώς και η δυνατότητα άμεσης υλοποίησής τους.

Επιπλέον, και τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών των τμημάτων ΑΕΙ θα ενισχυθούν εκτάκτως με επιπλέον χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου.

Ο προϋπολογισμός της χρηματοδότησης ανά πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών διαμορφώνεται ως εξής:

*Προγράμματα με μηδενικά τέλη φοίτησης χρηματοδοτούνται με το ποσό των 10.000 ευρώ.

*Προγράμματα με τέλη φοίτησης μέχρι 1.000 ευρώ χρηματοδοτούνται με το ποσό των 5.000 ευρώ.

*Προγράμματα με τέλη φοίτησης από 1.001 ευρώ μέχρι 3.000 ευρώ χρηματοδοτούνται με το ποσό των 2.500 ευρώ.

Όσον αφορά το θέμα της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο υπουργός Παιδείας, τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης των προπτυχιακών σπουδών και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί η συζήτηση για τη διαμόρφωση του τοπίου της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

1 σχόλιο

  1. Κόψε τα μούσια σου Ρέ με τραπεζομάχαιρο! Ασχετε Του Ελληνικού Πνεύματος και Επιστήμης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση