GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απάντηση του Βέλγου φωτογράφου στην Αυλωνίτου για τα περί photoshop

Την γνησιότητα της φωτογραφίας με τη γυναίκα που βγήκε από τη θάλασσα γεμάτη πίσσα αμφισβητεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, ...


Την γνησιότητα της φωτογραφίας με τη γυναίκα που βγήκε από τη θάλασσα γεμάτη πίσσα αμφισβητεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, η οποία σχολιάζοντας την εικόνα είπε: «Οι Βέλγοι δεν ξέρουν photoshop», δηλώνοντας πως η φωτογραφία έχει υποστεί επεξεργασία.
Τη δήλωση της κ. Αυλωνίτου, σχολίασε μέσω facebook, ο Βέλγος φωτογράφος που τράβηξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία.
Ο Max Gyselinck, χωρίς να κατονομάζει τη βουλευτή, έγραψε πως όσα λέγονται για επεξεργασία της φωτογραφίας, αποτελούν ανοησίες τυχαίων πολιτικών. «Είναι εξωφρενικό για εμένα να βλέπω αυτούς τους τυχαίους πολιτικούς να συνεχίζουν να χάνουν χρόνο κατηγορώντας εμένα και να αμφισβητούν την ακρίβεια της φωτογραφίας μου αντί να λαμβάνουν άμεσα μέτρα που θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν λάβει», ανάφερε χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά η ανάρτηση του φωτογράφου:
«Για να σταματήσουν οι φήμες, τα ανόητα και κακόβουλα σχόλια:
Η φωτογραφία που τράβηξα στις 20 Σεπτεμβρίου στην παραλία Εδέμ στο Παλαιό Φάληρο αποτυπώνει μια θλιβερή πραγματικότητα και τίποτα περισσότερο.
Ως φωτορεπόρτερ εργάζομαι με μια συγκεκριμένη ηθική, μια ηθική που δεν θα μου επέτρεπε ποτέ να παρέμβω ψηφιακά (προσθέτοντας/αφαιρώντας στοιχεία προκειμένου να παραποιήσω την αλήθεια) σε μια φωτογραφία που τράβηξα, εκτός από μικρές προσαρμογές στη φωτεινότητα ή το κοντράστ.
Με το να εφαρμόζω αυτή την ηθική αυτό σημαίνει για μένα ότι προσπαθώ να παραμένω ουδέτερος όσον αφορά στα γεγονότα και να τα παρουσιάζω όπως είναι.
Η αλήθεια είναι ότι είναι πιο εύκολο να επιτίθεσαι σε μια εικόνα από το να αναλαμβάνεις την ευθύνη για ένα καταστροφικό γεγονός που υποτιμήθηκε από τη στιγμή που εκδηλώθηκε.
Είναι αλήθεια επίσης, ότι μια παραλία κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρα είναι ακόμα μολυσμένη και αποτελεί πιθανό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.
Είναι εξωφρενικό για εμένα να βλέπω αυτούς τους τυχαίους πολιτικούς να συνεχίζουν να χάνουν χρόνο κατηγορώντας εμένα και να αμφισβητούν την ακρίβεια της φωτογραφίας μου αντί να λαμβάνουν άμεσα μέτρα που θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν λάβει.
Θα παρακαλούσα όλους όσοι συναντούν τη φωτογραφία μου να αναλογιστούν τις συνέπειες αυτής της καταστροφής και την πιθανή επίπτωση στο περιβάλλον και τους ανθρώπους αντί να σχολιάζουν την εμφάνιση της γυναίκας που απεικονίζεται στην φωτογραφία και να την προσβάλουν για την επιλογή της να κάνει μια βουτιά αντί να κάτσει στην παραλία καταλήγοντας με πίσσα στο μισό κορμί της».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση