GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εμπόδιο στην επόμενη έξοδο στις αγορές βάζουν οι αποφάσεις της ΕΚΤ για QE

Μια ακόμη δυσκολία στην επόμενη δοκιμαστική απόπειρα δανεισμού από τις αγορές αποτελεί η έμμεση προαναγγελία για "προσαρμογή" ...


Μια ακόμη δυσκολία στην επόμενη δοκιμαστική απόπειρα δανεισμού από τις αγορές αποτελεί η έμμεση προαναγγελία για "προσαρμογή" του QE κατά την συνεδρίαση του νομισματικού συμβουλίου της ΕΚΤ στις 26 Οκτωβρίου.

Δημοσίευμα του Reuters σημειώνει ότι η απόφαση του ΔΣ του ΕΚΤ στην επόμενη συνεδρίαση του θα είναι να μειώσει κατά 20 ή 40 δισ. ευρώ την μηνιαία αγορά κρατικού χρέους.

Ως γνωστό η Ελλάδα δεν επωφελείται από το QE και κατά συνέπεια δεν έχει να χάσει κάτι άμεσα από την κίνηση αυτή της ΕΚΤ . Εμμέσως όμως ο περιορισμός του προγράμματος της ποσοτικής χαλάρωσης θα επηρεάσει την συμπεριφορά των διαχειριστών των μεγάλων χαρτοφυλακίων ομολόγων οι οποίο αγοράζουν τίτλους κρατών μελών της Ευρωζώνης.

Παρότι τα ομόλογα της Ελλάδας είναι επενδυτική ευκαιρία λόγω των αποδόσεων τους είναι βέβαιο ότι οι αγορές θα είναι πιο διστακτικές από ότι το Ιούλιο σε μια νέα έκδοση ελληνικού ομολόγου. Επιπλέον, η επόμενη έκδοση δεν θα έχει το χαρακτήρα της ανταλλαγής όπως το πενταετές που εκδόθηκε μέσα στο καλοκαίρι αλλά έκδοση αναφοράς ( Bench mark ) και θα αντιμετωπιστεί από τους επενδυτές ως τοποθέτηση υψηλού ρίσκου.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση