Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017

  Εμπόδιο στην επόμενη έξοδο στις αγορές βάζουν οι αποφάσεις της ΕΚΤ για QE


  Μια ακόμη δυσκολία στην επόμενη δοκιμαστική απόπειρα δανεισμού από τις αγορές αποτελεί η έμμεση προαναγγελία για "προσαρμογή" του QE κατά την συνεδρίαση του νομισματικού συμβουλίου της ΕΚΤ στις 26 Οκτωβρίου.

  Δημοσίευμα του Reuters σημειώνει ότι η απόφαση του ΔΣ του ΕΚΤ στην επόμενη συνεδρίαση του θα είναι να μειώσει κατά 20 ή 40 δισ. ευρώ την μηνιαία αγορά κρατικού χρέους.

  Ως γνωστό η Ελλάδα δεν επωφελείται από το QE και κατά συνέπεια δεν έχει να χάσει κάτι άμεσα από την κίνηση αυτή της ΕΚΤ . Εμμέσως όμως ο περιορισμός του προγράμματος της ποσοτικής χαλάρωσης θα επηρεάσει την συμπεριφορά των διαχειριστών των μεγάλων χαρτοφυλακίων ομολόγων οι οποίο αγοράζουν τίτλους κρατών μελών της Ευρωζώνης.

  Παρότι τα ομόλογα της Ελλάδας είναι επενδυτική ευκαιρία λόγω των αποδόσεων τους είναι βέβαιο ότι οι αγορές θα είναι πιο διστακτικές από ότι το Ιούλιο σε μια νέα έκδοση ελληνικού ομολόγου. Επιπλέον, η επόμενη έκδοση δεν θα έχει το χαρακτήρα της ανταλλαγής όπως το πενταετές που εκδόθηκε μέσα στο καλοκαίρι αλλά έκδοση αναφοράς ( Bench mark ) και θα αντιμετωπιστεί από τους επενδυτές ως τοποθέτηση υψηλού ρίσκου.

  Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Εμπόδιο στην επόμενη έξοδο στις αγορές βάζουν οι αποφάσεις της ΕΚΤ για QE Rating: 5 Reviewed By: Press- gr