GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ για την έξαρση της ιλαράς: 140 κρούσματα στην Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου για την έξαρση της Ιλαράς έκρουσε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόσενμπεργκ μιλώντας στον Realfm 97,8 και τη...


Τον κώδωνα του κινδύνου για την έξαρση της Ιλαράς έκρουσε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόσενμπεργκ μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.
«Από την αρχή του έτους στην Ευρώπη υπάρχει μία επανάκαμψη της Ιλαράς, μία ασθένεια που θεωρείτο ξεχασμένη χάρη στον εμβολιασμό», είπε χαρακτηριστικά ο κ Ρόσενμπεργκ και συνέχισε:
«Πριν το εμβόλιο της Ιλαράς στη δεκαετία του 40 και πριν, ο κόσμος θρηνούσε 2,5 εκατ. θανάτους από την Ιλαρά. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που μπορεί να εξελιχθεί η ασθένεια και μπορεί να υπάρχουν σοβαρές επιπλοκές».
Όπως αποκάλυψε, η Ιλαρά έχει χτυπήσει την Ευρώπη με 14.000 κρούσματα ενώ έχουν καταγραφεί 42 θάνατοι.
Σε ότι αφορά την Ελλάδα, ο κ. Ρόσενμπεργκ είπε χαρακτηριστικά ότι «το φαινόμενο είναι σε έξαρση και στη χώρα μας. Έχουμε κινητοποιηθεί, έχουμε ενημερώσει όλες τις υγειονομικές αρχές. Μέχρι σήμερα έχουμε 140 κρούσματα στη χώρα μας, κυρίως ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί».
Όπως λέει, είναι σχετικά μικρός ο αριθμός και αποδίδει τα εύσημα στους «ανώνυμους Έλληνες παιδίατρους που κάνουν τα εμβόλια».
Σχετικά με τον εμβολιασμό, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ είπε ότι «Συνιστάται πολύ ισχυρά αλλά δεν είναι υποχρεωτικός. υπάρχουν μικρές εστίες ανεμβολίαστων ανθρώπων και δεν λέω μόνο για παιδιά, αλλά και για ενήλικες και μάλιστα αφορά και νοσηλευτικό προσωπικό. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έχει μεγάλη ευθύνη, πρέπει να είναι και αυτό εμβολιασμένο».
Τέλος, τόνισε πως «Αν υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι σίγουροι αν έχουν εμβολιαστεί, η Εθνική Επιτροπή εμβολιασμού έχει εκδώσει συγκεκριμένες οδηγίες για το ότι θα πρέπει να κάνουν επαναληπτικό εμβολιασμό».
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση