GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έλενα Κουντουρά: Εξαιρετικά καλές οι ενδείξεις για τον τουρισμό το 2018

Ευοίωνες είναι οι ενδείξεις για την πορεία της τουριστικής κίνησης το 2018, σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία ...


Ευοίωνες είναι οι ενδείξεις για την πορεία της τουριστικής κίνησης το 2018, σύμφωνα με την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η οποία μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.
Όπως είπε, η χρονιά «έχει ξεκινήσει εξαιρετικά καλά», με τις προκρατήσεις πακέτων να βρίσκονται ήδη σε διψήφιο νούμερο.
«Το 2015 με όλες τις δυσκολίες που είχαμε, περάσαμε τους 26 εκατ. τουρίστες. Ήταν πολύ μεγάλο ρεκόρ γιατί ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος που περνούσε η πατρίδα μας. Το 2016 με όλες τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τα δυσάρεστα γεγονότα της τρομοκρατίας καταφέραμε ξανά να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και να φέρουμε περίπου 28 εκατ. τουρίστες. Όλα αυτά μαζί με την κρουαζιέρα. Τα επίσημα νούμερα αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι το 2017 θα ξεπεράσουμε τους 30 εκατ. τουρίστες. Και νομίζω ότι αυτό είναι ένα απίστευτο νούμερο για την Ελλάδα, αν σκεφτεί κανείς ότι είμαστε 10,5 εκατ. κάτοικοι», σημείωσε η κ. Κουντουρά, υπογραμμίζοντας πως «είναι αποδεδειγμένο ότι ο ελληνικός τουρισμός έχει στηρίξει τα τελευταία χρόνια την ελληνική οικονομία».
Όσον αφορά στα έσοδα από τον τουρισμό, επεσήμανε πως πρόκειται για ένα κομμάτι που χρήζει επανεξέτασης. «Στα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας -από μια δημοσκόπηση που κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία δεν είναι επίσημα η αρμόδια για να μετράει τα τουριστικά μεγέθη, καθώς αρμόδια είναι η ΕΛΣΤΑΤ- είχαμε κάποιες αποκλίσεις το 2016 με τα όλα τα επίσημα διεθνή στοιχεία. Και μάλιστα η ΕΛΣΤΑΤ από τον Ιούνιο του 2016 σταμάτησε να ανακοινώνει τα στοιχεία αυτά διότι δεν συνάδουν με τα διεθνή στοιχεία».
Αναφορικά με τη ρύπανση στον Σαρωνικό και τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει στην τουριστική κίνηση, διαβεβαίωσε πως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, ούτε καταγράφηκαν ακυρώσεις.
Τέλος, ερωτηθείσα για την απόφαση της Τουρκίας να απαγορεύσει στα τουρκικά σκάφη να προσεγγίζουν τα ελληνικά νησιά, είπε ότι περιμένει ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας. «Θα το δούμε το θέμα. Άλλωστε μόνο ένα 10-15% των Τούρκων έρχονται με αυτά τα πλοιάρια. Το 80-85% των Τούρκων έρχονται με βίζα και δια χερσαίας οδού», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση