Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

  Σπίρτζης για τη Fraport: Απορρίπτουμε τα αιτήματά της


  «Δεν είναι τυχαίο που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, συγκεκριμένοι κύκλοι προσπαθούν να δείξουν μια εικόνα ότι η κυβέρνηση είναι ενάντια στην ιδιωτική οικονομία και τις επενδύσεις» τόνισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.
  Μιλώντας στο κεντρικό μαγκαζίνο του Realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη, ο κ. Σπίρτζης «έδειξε» προς την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις διαρροές που γίνονται σε συγκεκριμένα ΜΜΕ και υπογράμμισε πως «με όσα κάνουν δεν πλήττουν την κυβέρνηση, αλλά τη χώρα». Έκανε αναφορά μάλιστα στο ότι το δημοσίευμα του Spiegel για την Fraport ήταν ελληνική ανταπόκριση.
  Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε ότι «σε οποιαδήποτε σύμβαση ο αντισυμβαλλόμενος μπορεί να έχει πολλά αιτήματα, αλλά το ελληνικό Δημόσιο κάνει τη δουλειά του με συνέπεια».
  Ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι «δεν τεκμηριώνονται τα αιτήματα της Fraport, τα απορρίψαμε. Τώρα αν η εταιρεία επιμείνει σε όσα ισχυρίζεται, υπάρχουν οι θεσμικές διαδικασίες, η Διαιτησία ή τα δικαστήρια για να προχωρήσουν».
  Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι στις υπηρεσίες του υπουργείου έλαβαν τα αιτήματα της Fraport στις 7 Αυγούστου και απαντήθηκαν άμεσα.
  Ο ίδιος είπε ότι από ελέγχους που έκαναν οι υπηρεσίες της Πολιτικής Αεροπορίας στα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια οι ζημίες υπολογίζονται σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «το ποσό αυτό απέχει πολύ από τα 74 εκατ. ευρώ που ζητά η Fraport ως αποζημίωση».
  Διευκρίνισε δε, πως «δεν χαλάει το κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και τη Fraport επειδή η τελευταία προβάλλει κάποιο αίτημα».
  Ακούστε εδώ το ηχητικό:
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Σπίρτζης για τη Fraport: Απορρίπτουμε τα αιτήματά της Rating: 5 Reviewed By: Press- gr