Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017

  Γεροβασίλη: Άμεσα νέα ρύθμιση για την αξιολόγηση στο δημόσιο


  Νομοθετική ρύθμιση για την αξιολόγηση που θα δημοσιοποιηθεί μέσα σε δύο μέρες προανήγγειλε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής του Νίκου Στραβελάκη.
  "Ο μέσος υπάλληλος σήμερα φοβάται ότι η αξιολόγηση είναι κάτι που θα του βγει σε κακό, παρόλο που οι αξιολογήσεις, από το 2010 μέχρι και το προηγούμενο διάστημα και για 7 χρόνια δεν είχαν γίνει ούτε αξιολογήσεις, ούτε κρίσεις προϊσταμένων, παρά κομματικές τοποθετήσεις", τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.
  Και σημείωσε: "Αφού έχουμε προχωρήσει σε έναν βαθμό αξιολόγησης ο οποίος δεν είναι ικανοποιητικός αυτή τη στιγμή εξετάζεται μία νομοθετική, ενδεχομένως, ρύθμιση η οποία θα δώσει ένα έναυσμα στο να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα πια η αξιολόγηση".
  Στο ερώτημα τι θα λέει ο νόμος και τι κίνητρα θα δίνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης απάντησε: "Θα ήθελα να τα πω όλα αυτά. Δεν έχει σημασία να σας πω την τελική ρύθμιση την οποία επεξεργαζόμαστε και σε 1-2 ημέρες θα εμφανιστεί".
  Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η ρύθμιση θα υπενθυμίζει με πιο δυναμικό τρόπο σε όσους έχουν θέσεις ευθύνης ότι δεν μπορούν να αρνούνται να αξιολογούν το προσωπικό τους και έθεσε ως στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέσα στον Σεπτέμβριο.
  Συγκεκριμένα απαντώντας στο ερώτημα πότε το υπουργείο θέλει να τελειώσει η διαδικασία της αξιολόγησης η κ. Γεροβασίλη απάντησε: "Το όριο θα είναι εντός του Σεπτεμβρίου. Σας είπα ότι μιλάμε για την αξιολόγηση του 2016, αντιλαμβάνεστε ότι τον Σεπτέμβριο του 2017 είναι λογικό και μάλιστα είναι και κομμάτι μίας ολόκληρης μεταρρύθμισης η οποία έχει χαρακτηριστικά τα οποία δεν έχει κανείς υπάλληλος να φοβηθεί κάτι".
  Ακούστε το ηχητικό:
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Γεροβασίλη: Άμεσα νέα ρύθμιση για την αξιολόγηση στο δημόσιο Rating: 5 Reviewed By: Press- gr