GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τζανακόπουλος για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό: Η κινητοποίηση ήταν η βέλτιστη

Υπήρξε η βέλτιστη κινητοποίηση, η γρηγορότερη που έχει γίνει ποτέ είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος,...


Υπήρξε η βέλτιστη κινητοποίηση, η γρηγορότερη που έχει γίνει ποτέ είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, αναφερόμενος στην οικολογική καταστροφή στο Σαρωνικό.
"Η κινητοποίηση και του υπουργείου αλλά και του λιμενικού ήταν άμεση. Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης μπήκε σε εφαρμογή 16 λεπτά μετά το συμβάν και κινητοποιήθηκαν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις. Πρόκειται για ένα ατύχημα το οποίο είναι αρκετά δύσκολο στη διαχείριση του και θα έλεγα ότι δεν πρέπει να κρίνουμε απλώς και μόνο από τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται αλλά από το μέγεθος της καταστροφής και από τους όρους αντίδρασης από την μεριά και της πολιτικής ηγεσίας αλλά και των λιμενικών Αρχών" δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε:
"Η προσπάθεια γίνεται από την πρώτη στιγμή, υπήρξε άμεση κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων, έγινε άμεσα αίτημα και στη διεθνή οργάνωση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και μόλις έγινε αυτό εφικτό ενεργεί και ένα πλοίο το οποίο για πρώτη φορά χρησιμοποιείται στις ελληνικές θάλασσες για την αντιμετώπιση τέτοιων ατυχημάτων, όλα τα διαθέσιμα πλοία του λιμενικού βρίσκονταν στην περιοχή από την πρώτη στιγμή και η στεγανοποίηση του πλοίου έγινε σχεδόν αμέσως. Αλλά από εκεί και πέρα, εξαιτίας και του μεγέθους του φορτίου διέφυγε ένα τμήμα και αυτό ακριβώς προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε".
"Αυτό το οποίο εγώ μπορώ να πω είναι ότι η ενημέρωση που έχουμε και από το αρμόδιο υπουργείο αλλά και από το λιμενικό είναι ότι η κινητοποίηση ήταν η βέλτιστη και μάλιστα η γρηγορότερη που έχει γίνει ποτέ σε τέτοιου τύπου καταστάσεις. Βεβαίως υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα και προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με κάθε τρόπο" ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος.
Σχετικά με τις διαμαρτυρίες και καταγγελίες των δημάρχων επισήμανε ότι "οι δήμαρχοι όντας πραγματικά μέσα στην κατάσταση αυτή και δεχόμενοι και όλη την πίεση από την μεριά των κατοίκων προχωρούν σε δηλώσεις και παρεμβάσεις ζητώντας ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια...εν μέσω μιας μεγάλης επιχειρησιακής προσπάθειας δεν προσφέρεται το όλο ζήτημα για να αποδίδουμε ευθύνες στον έναν ή στον άλλον. Όταν τα πράγματα αντιμετωπιστούν, όταν η κατάσταση τεθεί υπό πλήρη έλεγχο θα γίνει και ο σχετικός απολογισμός και θα μπορέσουμε όλοι να τοποθετηθούμε".
Ερωτηθείς για τη δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι η παραίτηση του είναι πάντα στη διάθεση του Πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι "ο κ. Κουρουμπλής αυτό το οποίο είπε ήταν το αυτονόητο. Η παραίτηση του είναι πάντοτε στη διάθεση του Πρωθυπουργού, όπως και του κάθε υπουργού. Ο Πρωθυπουργός θα κρίνει, ενημερώνεται διαρκώς και θα ενημερωθεί και στο τέλος της διαδικασίας για τον απολογισμό και νομίζω ότι η κρίση του θα γίνει με τους όρους και τα κριτήρια που επιλέγονται για κάθε υπουργό".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση