Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

  Γεροβασίλη: Η αξιολόγηση είναι αυτονόητη υποχρέωση


  Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων είναι αυτονόητη υποχρέωση που θα ολοκληρωθεί είπε μεταξύ άλλων η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
  "Η αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα θα ολοκληρωθεί και εκτιμώ ότι η τροπολογία που καταθέσαμε χθες θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας. Η έννοια αξιολόγηση έχει παραποιηθεί στα προηγούμενα χρόνια, εννοώ διακυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με υπουργό στην αντίστοιχη με τη δική μου σήμερα θέση τον κ. Μητσοτάκη, όπου η λέξη αυτή ταυτίστηκε με τις έννοιες διαθεσιμότητα και απολύσεις. Αυτό δημιούργησε αρνητικά αντανακλαστικά απέναντι στη λέξη αυτή και έτσι είδαμε αντιστάσεις από τους δημοσίους υπαλλήλους απέναντι στην αξιολόγηση. Παρόλο, ότι ο νόμος είναι σαφής, ο νόμος μιλάει για το ότι δεν είναι τιμωρητικό το σύστημα αλλά έχει στόχο να βελτιώσει την απόδοση των δημοσίων υπηρεσιών. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό" δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε:
  "Η λέξη μεταρρύθμιση, η λέξη αξιολόγηση, μένει να νοηματοδοτηθούν πάλι και αυτό ακριβώς κάνουμε. Μεταρρύθμιση κάποιος εννοεί απολύω τους δημοσίους υπαλλήλους, εμείς αυτήν τη μεταρρύθμιση δεν θα την κάνουμε ποτέ και δεν είναι αποδεκτό... Η αξιολόγηση κατά τη δική μας άποψη είναι αυτονόητη υποχρέωση, είναι Δημοκρατία, είναι αξιοκρατία, είναι κοινωνική λογοδοσία, είναι βελτίωση της απόδοσης του δημοσίου, βελτίωση της σχέσης και αποκατάστασης του κύρους του δημοσίου στη δημόσια ζωή και στη λειτουργία του κράτους. Η δημόσια διοίκηση είναι εργαλείο για το κράτος, είναι το εργαλείο το οποίο θα επιταχύνει, θα διευκολύνει, θα ελαχιστοποιήσει τη γραφειοκρατία".
  Ερωτηθείσα εάν υπάρχουν περιθώρια περιστολής δαπανών στον δημόσιο τομέα η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης απάντησε ότι "το σχέδιο το οποίο εμφανίσαμε μέχρι το 2019 και το ονομάσαμε δημόσιο του 2020, εμπεριέχεται και αυτός ο στόχος και το οποίο είναι και απαίτηση και των καιρών και για τη χώρα που λέγεται μείωση του κόστους του δημοσίου".
  Ακούστε το ηχητικό:
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 7 Σεπ 2017, 5:56:00 μ.μ.

  ΘΕΜΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ή Ο Ανθελληνικός Βόθρος Των "Νικητών" Του ΕΜΦΥΛΙΟΥ Πολέμου Ζούν και Βασιλεύουν ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΗΝ λεγώμενης "Ελληνικής Πολιτείας"!

  ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:

  Επιμένουν οι Βρυξέλλες: Προαπαιτούμενο και με τη βούλα του Eurogroup η υπόθεση Γεωργίου - Ολο το παρασκήνιο....


  Η υπόθεση Γεωργίου αποτελεί κανονικό, τυπικό και αυστηρά προσδιορισμένο προαπαιτούμενο για τις ελληνικές αρχές, με υποχρεωτική φύση και τακτικό έλεγχο συμμόρφωσης, σύμφωνα με την Κομισιόν, από τις 23 Αυγούστου του 2016, οπότε και ο Αντιπρόεδρος Βάλντις Ντοπμπρόβσκις, ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί και η Επίτροπος Μαριάν Τάισεν έστειλαν σχετική επίσημη επιστολή.

  Η επιστολή, την οποία έχει υιοθετήσει το eurogroup και η συμμόρφωση της χώρας προς αυτήν, η οποία ελέγχεται , υποχρεώνει την κυβέρνηση να υπερασπίζεται δημόσια την ακρίβεια των στοιχείων του ελλείμματος και τη δουλειά της ΕΛΣΤΑΤ, να κάνει εκστρατεία πληροφόρησης του κόσμου που βάλλεται από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για το υποτιθέμενο “φούσκωμα” και να υποβάλει αναλυτική έκθεση πεπραγμένων κάθε χρόνο στο κοινοβούλιο.

  Η Κομισιόν και το Eurogroup δεν ζητούν από την κυβέρνηση να “επηρεάσει τη δικαιοσύνη”, αλλά να πιστοποιήσει, ως οφείλει, να υποστηρίξει ανοιχτά, δημόσια και στο πλαίσιο των δικαστικών διαδικασιών και να καταθέσει στη δικαιοσύνη υπέρ του Α.Γεωργίου. Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες στην υπόθεση αυτή δεν χωρά “ουδετερότητα”, καθώς αφορά ισχυρισμούς προσώπων που προσπαθούν να καλύψουν την απάτη που διέπραξαν οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2007 ως το 2009 έναντι της ΕΕ (εξ ου και η σχετική διαδικασία επί παραβάσει, η οποία τερματίστηκε μόνο όταν τα στοιχεία αποκαταστάθηκαν το φθινόπωρο του 2011 - δύο χρόνια μετά την έναρξη του προγράμματος διάσωσης).

  Η κυβέρνηση κρίνεται στο EWG και το Eurogroup για το αν έχει πράξει με επάρκεια τα όσα περιγράφονται στην επιστολή Ντομπρόβσκις - Μοσκοβισί - Ταίσεν.

  Η επιστολή ξεκινά με τη διαπίστωση ότι «η Κομισιόν παρακολουθεί, με ανησυχία, τις πρόσφατες εξελίξεις που σχετίζονται με την ποινική έρευνα σχετικά με τον κ. Ανδρέα Γεωργίου».

  .... και Έχει Συνέχεια ... Της ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!....  ΥΓ: Είναι Σύμπτωση ότι το Γεωγραφικό Πλάτος Του Συνόρου μεταξύ Βόρειας (ΛΔΚ) και Νότιας Κορέας Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ... ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΣ ... ΑΘΗΝΑΣ;;;;

  Item Reviewed: Γεροβασίλη: Η αξιολόγηση είναι αυτονόητη υποχρέωση Rating: 5 Reviewed By: Press- gr