GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατσίκης: Να κάνουν χειρουργική επέμβαση όσοι θέλουν να αλλάξουν φύλο

Την άποψη ότι όσοι θέλουν να αλλάξουν φύλο πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Κατσ...


Την άποψη ότι όσοι θέλουν να αλλάξουν φύλο πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Κατσίκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή.
«Εάν πρέπει να αλλάξει φύλο κάποιος, έχει εφαρμογή ο νόμος του 1976 ο οποίος δεν είναι αναδρομικός, είναι πάρα πολύ σωστός. Ότι δηλαδή δεν προβαίνουμε σε μια απλή διόρθωση, αλλά προβαίνουμε σε μια ουσιαστική αλλαγή και εκεί είμαι σύμφωνος» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσίκης, ο οποίος έχει δηλώσει πως θα καταψηφίσει τη διάταξη του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου.
Ο κ. Κατσίκης επανέλαβε και σήμερα στον Realfm ότι θα καταψηφίσει τη διάταξη και είπε πως τον καλύπτει ο παλιός νόμος για την αναγνώριση της αλλαγής φύλου στα διεμφυλικά άτομα.
«Η ουσία βρίσκεται στο εάν μπορούμε να δεχθούμε ότι ένας άνθρωπος μπορεί, απλά με μια δήλωση, να διεκδικήσει και να κατοχυρώσει την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου ή εάν πρέπει να σεβαστούμε και να επιμείνουμε στον παλιό νόμο του 1976, που έθετε σαφείς προϋποθέσεις δικαστικών αποφάσεων, οι οποίες απέρρεαν μετά από αξιολόγηση και εκτίμηση στοιχείων, όπως η παρέμβαση για αλλαγή, και όχι για διόρθωση, φύλου. Το νέο νομοθέτημα μιλάει για διόρθωση και όχι για αλλαγή φύλου και διαχωρίζει τις έννοιες»
Ακούστε το ηχητικό

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση