GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι λέει λοιμωξιολόγος του ΚΕΕΛΠΝΟ για την έξαρση της ιλαράς

Υπάρχει επαγρύπνηση σε όλη την Ευρώπη για την επιδημία ιλαράς, τόνισε ο λοιμωξιολόγος ΚΕΕΛΠΝΟ Σωτήρης Τσιόδρας , μιλώντας στο κεντρ...


Υπάρχει επαγρύπνηση σε όλη την Ευρώπη για την επιδημία ιλαράς, τόνισε ο λοιμωξιολόγος ΚΕΕΛΠΝΟ Σωτήρης Τσιόδρας , μιλώντας στο κεντρικό μαγκαζίνο του realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη.
«Είναι πολύ εύκολη η μετάδοση της ιλαράς. Μεταδίδεται από τον αέρα», τόνισε ο κ. Τσιόδρας, ωστόσο ο κίνδυνος αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους και όσους δεν έχουν νοσήσει ποτέ. Ένας στους χίλιους μπορεί νοσήσει με σοβαρά προβλήματα, ακόμη και εγκεφαλίτιδα. Απέδωσε την μετάδοση της ασθένειας σε όλη την Ευρώπη στην «χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη στα παιδιά, κυρίως στη Ρουμανία».
Επεσήμανε ότι στην Ελλάδα η επιδημία έχει αυξητική τάση, κυρίως τους ανεμβολίαστους, χωρίς όμως να έχει μορφή επιδημίας. Ωστόσο απειλούνται ομάδες πληθυσμού – κυρίως τα παιδιά – που δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως οι Ρομά.
Για τα παιδιά δεν υπάρχει κίνδυνος μετά το 1970 που έχει εφαρμοστεί η πολιτική εμβολιασμών. Κάτω των 12 μηνών δεν εμβολιάζονται και θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς να μην βρίσκονται σε περιβάλλον όπου υπάρχουν ασθενείς.
Οι ενήλικοι που έχουν γεννηθεί μετά το 70 θα πρέπει να ελέγξουν εάν έχουν κάνει το δεύτερο επαναληπτικό εμβόλιο. Υπάρχει μεγάλη επάρκεια εμβολίων και είναι δωρεάν.
Όσον αφορά στα κρούσματα σε εργαζόμενους σε νοσοκομεία, ο λοιμοξιολόγος του ΚΕΛΠΝΟ απάντησε σε υψηλούς τόνους στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας: «Είναι ντροπή να μην έχουν εμβολιαστεί οι γιατροί και νοσηλευτές ως επαγγελματίες υγείας» και κάλεσε όσους δεν γνωρίζουν το θέμα της ασθένειας της ιλαράς να μην μιλούν.
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση