Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

  Ραγκούσης: Πρέπει να πάμε σε ένα μοντέλο Προεδρικής Δημοκρατίας


  Η χώρα χρειάζεται πολιτική και νομοθετική σταθερότητα για αυτό πρέπει να πάμε σε μοντέλο Προεδρικής Δημοκρατίας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.
  «Ένα από τα βασικά θέματα που έχω στο νου μου είναι ότι αυτή η χώρα, η δική μας χώρα, για να φτιάξει ισχυρές παραγωγικές δυνάμεις, που σήμερα δεν έχει, ισχυρή πραγματική οικονομία, πρέπει να δώσει πολιτική και νομοθετική σταθερότητα στους Έλληνες που παράγουν. Για να δώσεις πολιτική και νομοθετική σταθερότητα δεν μπορείς με την σημερινή πολιτειακή αρχιτεκτονική», τόνισε χαρακτηριστικά.
  Και πρόσθεσε: «Πρέπει να πάμε σε μοντέλο Προεδρικής Δημοκρατίας, όπου θα εκλέγουμε Πρόεδρο επικεφαλής κυβέρνησης, που θα έχει σταθερή θητεία για τέσσερα χρόνια, άρα δεν θα ξεκινάει, με την έναρξη της θητείας του, το καλαμπούρι “εκλογές αύριο το πρωί, πάμε σε πρόωρες εκλογές. Παραιτήσου, πάμε σε εκλογές”, και δεύτερον, έτσι, θα μπορεί να υπάρχει και μία νομοθετική σταθερότητα, άρα να υπάρχει ένα καθαρό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα μπορεί ο άλλος να δουλέψει, να επιχειρήσει, να δημιουργήσει επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Αρα χρειάζεται μία μεγάλη τομή στο πολιτικό σύστημα, μέρος της οποίας είναι η μετάβαση προς ένα μοντέλο Προεδρικής Δημοκρατίας».
  Ακούστε το ηχητικό:
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 7 Σεπ 2017, 5:46:00 μ.μ.

  Ραγκούση πιάστην και Λούστην και εάν δεν μπορείς κάτσε πάνω της να ευχαριστηθείς!

  Item Reviewed: Ραγκούσης: Πρέπει να πάμε σε ένα μοντέλο Προεδρικής Δημοκρατίας Rating: 5 Reviewed By: Press- gr