GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο δήμαρχος Πειραιά για την πετρελαιοκηλίδα: Πρόκειται για μεγάλη οικολογική καταστροφή

Στην καθυστερημένη σύσκεψη που διεξήχθη το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Ναυτιλίας για την αντιμετώπιση της οικολογικής καταστροφής π...


Στην καθυστερημένη σύσκεψη που διεξήχθη το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Ναυτιλίας για την αντιμετώπιση της οικολογικής καταστροφής που συντελείται στον Σαρωνικό από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου, αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή των Νίκου Μπογιόπουλου και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου o δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.
«Αυτή η σύσκεψη έγινε σχετικά καθυστερημένα», είπε ο κ. Μώραλης.
«Εγώ ενημερώθηκα χθες 3.30 το απόγευμα από τυχαίο τηλεφώνημα και από κει και πέρα άρχισε η επικοινωνία μου με τον Αρχηγό του Λιμενικού με τον κ. Ράπτη», δήλωσε ο κ. Μώραλης, ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε τι εννοεί, λέγοντας πως «ενημερωθήκαμε τυχαία».
«Νομίζω ότι δεν γνώριζαν ότι ξέφυγε η κατάσταση από τα φράγματα της Σαλαμίνας και κατευθύνονται προς τον Πειραιά», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του δήμαρχου Πειραιά.
«Έτσι καθυστερημένα το ανέγνωσαν και καθυστερημένα ενημερωθήκαμε. Δεν ενημερώθηκα επισήμως από το αρμόδιο υπουργείο, είτε Ναυτιλίας είτε το ΥΠΕΚΑ είτε το Λιμενικό Σώμα. Ενημερώθηκα τυχαία, πήρα τον Αρχηγό του Λιμενικού και από κει και πέρα είχα μία συστηματική συνεργασία και επικοινωνία μέχρι το βράδυ μαζί του», συμπλήρωσε για να επισημάνει εν συνεχεία τρία πράγματα.
«Εν πάση περιπτώσει υπάρχουν εδώ δύο-τρία πράγματα που είναι αντικειμενικά. Κατ' αρχήν πρόκειται για μία πολύ μεγάλη οικολογική καταστροφή, η οποία έχει ξεπεράσει τη Γλυφάδα και κατευθύνεται προς τη Βούλα, το δεύτερο είναι πως δεν γνωρίζουμε ακριβή χρόνο αποκατάστασης ή αν θέλετε καθαρισμό υδάτων και ακτών και το πιο κρίσιμο αν θα μείνει αποτύπωμα από αυτή την πετρελαιοκηλίδα», επισήμανε ο κ. Μώραλης.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση