GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα πρόκληση από τον Ερντογάν: Πριν από χρόνια η Ελλάδα αγόρασε S-300. Κάνατε τίποτα;

Συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε την Παρασκευή κοινή συνέντ...


Συνεχίζει να προκαλεί με τις δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε την Παρασκευή κοινή συνέντευξη σε τρία ιδιωτικά κανάλια της γείτονας και αναφέρθηκε στα καυτά ζητήματα του δημοψηφίσματος για το Κουρδιστάν στο Β. Ιράκ και την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, στο θέμα της αγοράς του αντιπυραυλικού συστήματος S-400 από τη Ρωσία ο Ερντογάν είπε πως η συμφωνία έχει υπογραφεί και ότι είναι «απόφαση της Τουρκίας» το τι κάνει για την άμυνά της.

«Πριν από χρόνια η Ελλάδα αγόρασε S-300. Κάνατε τίποτα; Όχι. Τώρα εμείς υπογράψαμε συμφωνία με την ίδια χώρα για αγορά S-400 και ενοχλήθηκαν», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

«Μας προμηθεύσατε εσείς και αρνηθήκαμε να πάρουμε ένα τέτοιο σύστημα; Ή μήπως οι χώρες του ΝΑΤΟ μας παρείχαν στήριξη σχετικά με τους πυραύλους; Όχι, τους ζητήσαμε, αλλά δεν μας έδωσαν, άρα εμείς θα κοιτάξουμε το συμφέρον μας και αφού το βρήκαμε από αλλού, θα το αγοράσουμε από εκεί. Και συμφωνίες θα υπογράψουμε με όποιον θέλουμε και σε όποια βήματα θέλουμε εμείς θα προβούμε. Θα συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε και να καινοτομούμε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει», είπε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ούτε μέσα στους κανόνες του ΝΑΤΟ. Είναι πρακτικές που σκοπό έχουν να παρεμποδίσουν την ενδυνάμωση της Τουρκίας».

Πηγή ρεπορτάζ: ANT1

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση