Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

  Τούρκος υπουργός για τους S-400: «Γιατί μας κριτικάρετε; Όταν η Ελλάδα αγόρασε S-300 δεν αντέδρασε κανείς»


  Μέσω... Ελλάδας η Τουρκία «απάντησε» σε όλους όσοι την επικρίνουν για την αγορά των πυραύλων S-400 από τη Ρωσία.

  Ο Τούρκος υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ από το Λονδίνο όπου βρίσκεται έφερε ως επιχείρημα την Ελλάδα για το δικαίωμά της γείτονας να αγοράσει τους ρωσικούς πυραύλους, λέγοντας πως όταν η Ελλάδα αγόρασε τους S-300, κανένας δεν αντέδρασε σε αντίθεση τώρα με την Τουρκία.

  Όπως ανέφερε σε ρεπορτάζ του ο ΑΝΤ1, ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι είναι αναγκαίο για την Τουρκία να αγοράσει τους S-400, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απειλές από τη Συρία και το Ιράκ.

  «Μήπως μας πρόσφερε κάποιος από τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ τη συνδρομή του για ανάπτυξη αντι-αεροπορικού συστήματος κι εμείς αρνηθήκαμε;», είπε χαρακτηριστικά και αναρωτήθηκε: «Το ότι στην Ελλάδα υπάρχουν οι S-300 δεν έγινε ποτέ αντικείμενο κριτικής, γιατί σε εμάς γίνεται για τους S-400;».

  Ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι «η ικανότητα της Τουρκίας να ενισχύει την ασφάλειά της, είναι παράλληλα προς όφελος της Ευρώπης και των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Τούρκος υπουργός για τους S-400: «Γιατί μας κριτικάρετε; Όταν η Ελλάδα αγόρασε S-300 δεν αντέδρασε κανείς» Rating: 5 Reviewed By: Press- gr