GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Wall Street: Έκλεισε ανοδικά

Ανοδικά έκλεισε η Wall Street σήμερα, με αιχμή τα κέρδη των τραπεζικών μετοχών, καθώς ενισχύθηκαν οι προσδοκίες αύξησης των αμερικανικών...


Ανοδικά έκλεισε η Wall Street σήμερα, με αιχμή τα κέρδη των τραπεζικών μετοχών, καθώς ενισχύθηκαν οι προσδοκίες αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων τον Δεκέμβριο, όπως και οι ελπίδες ότι θα προχωρήσει η φορολογική μεταρρύθμιση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Dow Jones αυξήθηκε 0,25% στις 22.340,71 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημείωσαν κέρδη 0,41% και 1,15%, αντίστοιχα.

Οι νέες παραγγελίες για αμερικανικά κεφαλαιουχικά αγαθά αυξήθηκαν περισσότερο του αναμενόμενου τον Αύγουστο και η ανοδική τάση των εξαγωγών διατηρήθηκε, δείχνοντας μία ευρωστία της οικονομίας των ΗΠΑ.

Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με τις χθεσινές δηλώσεις της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

Ο Τραμπ πρότεινε τη μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση των τελευταίων 30 ετών, αλλά δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες για το πώς θα καλυφθούν οι απώλειες εσόδων, ώστε να μην αυξηθεί δραματικά το δημοσιονομικό έλλειμμα. Αν περάσει, η φορολογική μεταρρύθμιση θα είναι η πρώτη σημαντική νίκη του Τραμπ από την ανάληψη της εξουσίας.

Πηγή πληροφοριών: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση