GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

13 χρόνια από τον θάνατο του Βλάσση Μπονάτσου - Ένας τύπος “φοβερός, τρομερός, πάααρα πολύ ωραίος” – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Της Σοφίας Παφτούνου Σαν σήμερα, πριν από 13 χρόνια έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών, ο ταλαντούχος τραγουδιστής, ηθοποιός και παρο...


Της Σοφίας Παφτούνου
Σαν σήμερα, πριν από 13 χρόνια έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών, ο ταλαντούχος τραγουδιστής, ηθοποιός και παρουσιαστής, Βλάσσης Μπονάτσος. Οι παλιότεροι τον θυμούνται σαν τραγουδιστή της ροκ, ενώ οι νεότεροι τον γνώρισαν μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές, τα σόου και τα τηλεπαιχνίδια.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου 1949. Η καταγωγή του ήταν από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Ο πατέρας του ήταν δικαστικός και η μητέρα του καθηγήτρια πιάνου. Είχε έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Τάκη Μπονάτσο, ο οποίος γεννήθηκε το 1944.

Άρχισε να εκφράζει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες, στην εφηβεία, στα μέσα της δεκαετίας του 1960, όταν και δημιούργησε το συγκρότημα “Loubok”. Στη συνέχεια, πήγε στο Λονδίνο για να σπουδάσει υποκριτική. Στο ελληνικό κοινό συστήθηκε ως μέλος του ροκ μουσικού συγκροτήματος «Πελόμα Μποκιού» (1969-1972). Το όνομα του συγκροτήματος υπήρξε ένα αίνιγμα για πολύ καιρό, μέχρι που αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για τις συλλαβές από τα επίθετα των ιδρυτικών μελών του: Νίκος ΔαΠΕρης, Νίκος ΛΟγοθέτης, Τάκης ΜΑρινάκης, Βλάσης ΜΠΟνάτσος, Γιάννης ΚΙΟΥρκτσόγλου. Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος ήταν «ο Γαρύφαλλος».

Λέγεται ότι ο ασυμβίβαστος Βλάσσης Μπονάτσος τη δεκαετία του ’70 δεν δίστασε να τα βάλει ακόμα και με έναν αστυνομικό που πήγε να διακόψει μια από τις συναυλίες του συγκροτήματος. Ο Βλάσσης τότε του ζήτησε να τους επιτρέψει να πουν άλλα δύο τραγούδια για να μπορέσουν να πληρωθούν. «Θα παίξουμε ακόμα και τον Εθνικό Ύμνο αν θέλετε», είπε στον αστυνομικό. Τελικά, η συναυλία κράτησε ακόμα 25 λεπτά...

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του ως ηθοποιός, ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν πρωταγωνίστησε στη θεατρική παράσταση "Εβίτα" με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, παίζοντας το ρόλο του Τσε Γκεβάρα. Μεταξύ τους αναπτύχθηκε ένα ειδύλλιο που κράτησε έξι χρόνια. Έπαιξαν μαζί και την περίοδο 1983-1984 στην παράσταση «Βίκτωρ Βικτώρια».


Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Βλάσσης Μπονάτσος έγινε πανελληνίως γνωστός μέσα από την επιτυχημένη κωμική σειρά «Οι απαράδεκτοι», η οποία παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής ακόμη και σήμερα. Μαζί του πρωταγωνιστούσαν οι Γιάννης Μπέζος, Δήμητρα Παπαδοπούλου και Σπύρος Παπαδόπουλος. Εκεί, έπαιζε τον «Βλάσση» και όπως είπαν πολλοί, έπαιζε απλά τον εαυτό του, καθώς ο ρόλος ήταν «κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του». Οι ατάκες του προκαλούν ακόμα και τώρα γέλιο στους τηλεθεατές.


Ο επικοινωνιακός Βλάσσης Μπονάτσος ήταν επίσης ένας χαρισματικός παρουσιαστής και σόουμαν. Παρουσίασε πολλά τηλεπαιχνίδια και τηλεοπτικές εκπομπές όπως «Με το κλειδί στο χέρι», τις «Κόντρες», το «Βλας Μπακ», το «Άλλα Κόλπα», το «Με φόρα» και το «Πάμε για άλλα».
Δεν έμπαινε σε «τηλεοπτικά καλούπια» και συνεχώς αυτοσχεδίαζε με αποτέλεσμα οι ατάκες του, όπως το «φύγε 'συ έλα 'σύ», «φοβερό, τρομερό, πάρα πολύ ωραίο», με τη βραχνή χροιά της φωνής του, να έχουν μείνει στην ιστορία και να χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα.
Το πηγαίο του ταλέντο, ο αυθορμητισμός και το ταπεραμέντο του, τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό, αλλά και στους συναδέλφους του. Αυτό μπορούσες να το διακρίνεις και από τις αντιδράσεις των διάσημων φίλων του, έπειτα από τις φάρσες που τους έκανε. Μπορεί αρχικά να θύμωναν, αλλά μόλις συνειδητοποιούσαν ότι κρύβεται ο Βλάσσης πίσω από αυτές, ο θυμός υποχωρούσε και τη θέση του έπαιρνε ένα μεγάλο χαμόγελο, γιατί καταλάβαιναν ότι την είχαν «πατήσει» από έναν ωραίο, «τρελό» τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση