GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΟ ΓΚΑΛΟΠ: Η ΝΔ (με 13% προβάδισμα) είναι πιο άνετη αλλά τα "κλειδιά" είναι άλλα!

George J. Prokopakis   Τα ευρήματα της δημοσκόπησης του ΠΑΜΑΚ που βγήκε στον ΣΚΑΙ σήμερα 30/10, είναι παραπλήσια με αυτά της προχθεσινή...

George J. Prokopakis 
Τα ευρήματα της δημοσκόπησης του ΠΑΜΑΚ που βγήκε στον ΣΚΑΙ σήμερα 30/10, είναι παραπλήσια με αυτά της προχθεσινής της MARC. Λίγο πιο άνετη πλειοψηφία η αυτοδυναμία της ΝΔ (στις 159 έδρες) στα "πρωτογενή" στοιχεία, με ΑΝΕΛ και Ποτάμι εκτός, ΕΚ εντός. Η "προεδρική πλειοψηφία" των 180 καλύπτεται από ΝΔ και ΔΗΣΥ (182).

Οι διαφορές με τη δημοσκόπηση της MARC είναι:
1. Η "προεδρική πλειοψηφία" των 180 επιτυγχάνεται (181) από τα δύο κόμματα, ΝΔ και Νέος Φορέας, ακόμη και στο σενάριο ενιαίας καθόδου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χωρίς τη βοήθεια της ΕΚ.
2. Λόγω του πολύ χαμηλού ποσοστού του Ποταμιού, η διπλή ενιαία κάθοδος, ΔΗΣΥ+Ποτάμι και ΣΥΡΙΖΑ+ΑΝΕΛ, ευνοεί κατά τι τους εθνολαϊκιστές του Τσίπρα.

Σε κάθε σενάριο η πλειοψηφία για αλλαγή εκλογικού νόμου με εφαρμογή στις αμέσως επόμενες εκλογές (200), δεν επιτυγχάνεται. Η "εκλογική πλειοψηφία" επιτυγχάνεται με κατανομή των αναποφάσιστων 80-20 (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ).

Κατά τα άλλα, τα παρακάτω είναι λίγο πολύ τα ίδια:
1. Δεν υπάρχει λύση χωρίς τη ΝΔ.
2. Η πόλωση θα είναι ακραία.
3. Ρόλο κλειδί θα παίξει η "χαμένη ψήφος" και η ενδεχόμενη επιλογή αποχής κοψοχέρηδων του Τσίπρα.
-------------------------------------
Προβάδισμα 13 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται στη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31% έναντι 30,5% στη σφυγμομέτρηση του Σεπτεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει 18% έναντι 17,5%, η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή στο 7%, η Δημοκρατική συμπαράταξη καταγράφει 6,5% έναντι 7,5%, το ΚΚΕ 5,5% έναντι 6,5%, Το Ποτάμι 1,5% έναντι 1%, οι ΑΝΕΛ 2,5% έναντι 2% η Ένωση Κεντρώων 3% έναντι 2%, η Πλεύση Ελευθερίας 2% (χωρίς ποσοστό στο προηγούμενο γκάλοπ). “Άλλο κόμμα” δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7% των ερωτηθέντων, το 16% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ, άκυρο/ λευκό θα ψήφιζε το 5,5% ενώ 11% θα απείχε από την εκλογική αναμέτρηση.

2 σχόλια

  1. Όλοι ξεχνούν ότι πήραν το ιδιωτικό χρέος και το έκαναν δημόσιο ΌΤΙ με το PSI του ΓΟΥΡΟΝΟΒΕΝΙΖΕΛΟΥ διαλύσαν σύνταξης και ότι ψηφίσαν τα ελαστικά ωράρια ΕΡΓΑΣΙΑΣ και θελουν να μας ξανάπουλήσουν σοσιαλισμό!!!! η μόνη τους σωτηρία είναι να πάνε ανοιχτά με τον Κουλη... εξάλλου τα ίδια ΛΈΝΕ ΑΚΌΜΑ .. Αυτός ο Θεοδωράκης δεν ήταν που έλεγε το 2015 ότι αν το ΡΥΆΚΙ δεν πιάσει 10% θα έφευγε από την πολιτική;;

    Οι επενδυτές μας αγαπάνε. Μας επιτρέπουν να δουλεύουμε με 300 ευρώ τον μήνα. Ή όταν είμαστε άνεργοι, μας αφήνουν να κάνουμε τους τεμπέληδες. Κι αν μας πηδάνε λιγάκι, το κάνουν για το καλό μας, ενώ ταυτοχρόνως μας θαυμάζουν για τις θυσίες μας. Είναι σαν να σου κόβουν το πόδι! ΚΑΙ Δεν χρειάζεσαι πλέον δύο παπούτσια κι έτσι κάνεις οικονομία! Ευχαριστείς μετά, αυτόν που σου έκοψε το πόδι ή όχι;!!!!! Θαυμάζει κι εκείνος τη μαλακία που σε δέρνει, ή όχι;Όλα είναι θέμα επενδύσεων, σύντροφοι! Σήμερα το Γ΄ Ράιχ επενδύει στο Δ΄ Ράιχ ! - τι χρείαν άλλων μαρτύρων έχομεν;…

    Οι κατακτητές μας όταν ακούν ελεύθερος επαγγελματίας βγάζουν σπυράκια με ΤΟ ΕΛΕΘΕΡΟΣ..... ΘΈΛΟΥΝ όλα τα επαγγέλματα να τα πάνε σε χέρια τον μεγάλων πολυεθνικών τους και αυτό μας το λένε ανάπτυξη όλοι αυτοί οι δικοί μας ΠΟΛΊΤΙΚΟΙ ΚΑΡΓΙΟΛΙΔΕΣ ..Αυτό δεν το βρίσκει πουθενά στης δημοσκόπησης του το πανεπιστήμιου ΠΑ ΜΑΚ;;;που μας βγάζει το νεοφιλελεύθερο ΚΟΥΛΗ αξιόλογο ηγέτη;;;Όλοι γνωρίσουμε ότι θελουν οι νέο φασίστες όπως ο Κουλης και το πασοκ ελιά δυ.ση.. Πως όλα τα ποτάμια ελεύθερα επαγγέλματα να παίσουν στον ΩΚΕΑΝΌ ΠΟΥ λέγετε πολυεθνική... Και το κάνουν με μεθοδικό και αδίστακτο τρόπο..ΌΛΟΙ.

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ΈΓΡΑΦΑ τι ασθμαίνομε για όλους.. Αν ήμουν σε δημοκρατική χώρα όπως το ΙΣΡΑΉΛ...Έχω παιδί επικουρικό ΙΑΤΡΌ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΗΡΆΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ και μου είπε σήμερα ΌΤΙ οι φασίστες αρχηγοί της Ν.Δκαι ΠΑΣΟΚΟΕΛΙΑΣΔΥΣΗ ΑΔΩΝΙΣ ΚΑΙ ΜΗΤΟΤΑΚΗΣ ζήτησαν να μπει επίτροπος ώστε να μπλοκάρει ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ σε ιατρικό, νοσηλευτικό και υπόλοιπο προσωπικό ΏΣΤΕ να τους κάνουν να τα παρατήσουν και να φύγουν και να κατηγορούν τον ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΈΧΟΜΕ ΚΆΨΕΙ ΑΚΌΜΑ το στρώματα που κοιμάστε ελεεινοί νέοναζιστές..

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση