GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατά 1,5 δισ. ευρώ μειώθηκαν τα φέσια του Δημοσίου - Στα 4,49 δισ. ευρώ το ύψος τους

Περίπου 1,5 δισ. ευρώ μειώθηκαν τα φέσια του Δημοσίου (γενικής κυβέρνησης) στον ιδιωτικό τομέα – ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και εκκρεμείς...


Περίπου 1,5 δισ. ευρώ μειώθηκαν τα φέσια του Δημοσίου (γενικής κυβέρνησης) στον ιδιωτικό τομέα – ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και εκκρεμείς επιστροφές φόρων - τον Σεπτέμβριο και διαμορφώθηκαν στα 4,490 δισ. ευρώ από 6,023 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στις εκκρεμείς επιστροφές φόρων, οι οποίες περιορίσθηκαν στα 931 εκατ. ευρώ από 2,114 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.

Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις διαμορφώθηκαν στα 3,558 δις. ευρώ από 3,909 δις. ευρώ. Τις μεγαλύτερες υποχρεώσεις έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία, παρά τη μείωσή τους τον Σεπτέμβριο στα 2,051 δισ. ευρώ από 2,309 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.

Το πρωτογενές πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης στο 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου κινήθηκε στα περυσινά επίπεδα και συγκεκριμένα ανήλθε σε 5,340 δισ. ευρώ έναντι 5,337 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση