GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ναι» από τους ΑΝΕΛ στο νομοσχέδιο – Καταψηφίζουν το άρθρο για τη διόρθωση φύλου στα 15 - ΒΙΝΤΕΟ

«Το νομοσχέδιο κινείται σε σωστή κατεύθυνση για την διευθέτηση πολλών θεμάτων που αφορούν τους διεμφυλικούς και για την αποιατρικοποίησ...


«Το νομοσχέδιο κινείται σε σωστή κατεύθυνση για την διευθέτηση πολλών θεμάτων που αφορούν τους διεμφυλικούς και για την αποιατρικοποίηση του θέματος», ανέφερε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με την αλλαγή ταυτότητας φύλου .
«Στους ΑΝΕΛ ψηφίζουμε κατά συνείδηση. Επί της αρχής το νομοσχέδιο θα περάσει, αλλά επιμένω στο θέμα της ηλικίας» τόνισε.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαχριστόπουλος ανέφερε: «Ο Νόμος αυτός έρχεται να διορθώσει κάποια πράγματα. Όπως ότι δεν χρειάζονται ακρωτηριασμοί πριν την αλλαγή ταυτότητας φύλου. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων δείχνουν ότι είναι μεσαιωνική αντιμετώπιση ο ακρωτηριασμός των ανθρώπων αυτών. Σε ό,τι αφορά εμάς τους ΑΝΕΛ, με πολύ σεβασμό και αγάπη, άκουγα με ιερή προσήλωση τους γονείς αυτών των παιδιών. Ναι μεν βάζει ασφαλιστικές δικλείδες το νομοσχέδιο, όπως έγκριση γιατρού, συγκατάθεση γονέων κλπ, ωστόσο εμείς σαν ΑΝΕΛ έχουμε διαφοροποιηθεί. Θέλουμε να διανύουν το 18ο έτος της ηλικίας τους. Δεν θα υπάρξει ρήξη δεδηλωμένης. Αυτό το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί. Δεν θα ψηφίσω το άρθρο 3, εγώ προσωπικά. Επί της αρχής δεν υπάρχει καμία διχογνωμία. Το άρθρο ψηφίζεται από όλους τους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Εγώ θα χαιρόμουν αν μπορούσα να ψηφίσω και το άρθρο 3. Με δεσμεύει όμως το θέμα της ηλικίας και θα αναγκαστώ να το καταψηφίσω».
Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση