GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάλτα: Η κυβέρνηση προσφέρει 1 εκατ. ευρώ για πληροφορίες σχετικά με τη δολοφονία της Γκαλιζία

Αμοιβή ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην σύλληψη των υπεύθυνων για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφ...


Αμοιβή ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην σύλληψη των υπεύθυνων για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία ανακοίνωσε ότι προσφέρει η κυβέρνηση της Μάλτας.
«Πρόκειται για υπόθεση εξαιρετικής σημασίας που απαιτεί μέτρα εξαιρετικού χαρακτήρα», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.
Η Καρουάνα Γκαλιζία επέκρινε μέσω του μπλόγκ της πολιτικούς από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τζόζεφ Μουσκάτ, για εμπλοκή τους σε υποθέσεις διαφθοράς. Την περασμένη Δευτέρα σκοτώθηκε όταν βόμβα ανατίναξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε.
Την Πέμπτη, η οικογένειά της ανακοίνωσε ότι πληροφορήθηκε τα σχέδια της κυβέρνησης για προσφοράς αμοιβής, αλλά αρνήθηκε να τα εγκρίνει. «Δεν ενδιαφερόμαστε για δικαιοσύνη χωρίς αλλαγή. Δεν μας ενδιαφέρει μια καταδίκη και μόνο ώστε οι κυβερνώντες οι οποίοι επιδιώκουν να κερδίσουν από την δολοφονία της μητέρας μας να γυρίζουν και να λένε ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη, πέραν της ποινικής ευθύνης, θα αποδοθεί μόνο όταν όλα αυτά για τα οποία η μητέρα μας έδωσε μάχη--η απόδοση πολιτικών ευθυνών, η ακεραιότητα στη δημόσια ζωή και η ανοιχτή και ελεύθερη κοινωνία--αντικαταστήσουν την απέλπιδα κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε», δήλωσαν οι τρεις γιοί της Καρουάνα Γκαλιζία, Μάθιου, Αντριου και Πολ.
Τα παιδιά της Γκαλιζία ζήτησαν επίσης την παραίτηση του πρωθυπουργού Τζόζεφ Μουσκάτ, και κυρίως την αντικατάσταση του Επιτρόπου της Αστυνομίας και του Γενικού Εισαγγελέα, οι οποίοι δεν ενέργησαν για τη διερεύνηση των υποθέσεων διαφθοράς που είχε καταγγείλει η μητέρα τους.
Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση