GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκουρλέτης: Επιδίωξη της κυβέρνησης να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στο 2017

«Η επιδίωξη, η σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η αξιολόγηση να κλείσει μέσα στο 2017 και αυτό κυρίως διότι έρχεται να επιβεβαιώνει...


«Η επιδίωξη, η σταθερή επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η αξιολόγηση να κλείσει μέσα στο 2017 και αυτό κυρίως διότι έρχεται να επιβεβαιώνει και να ενισχύει αυτό το καλό κλίμα που σήμερα υπάρχει στον τομέα της οικονομίας», σημειώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Ταυτοχρόνως, επικρίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι για άλλη μια φορά, όπως υποστηρίζει, δημιουργεί ή επιχειρεί εν πάση περιπτώσει να δημιουργήσει κλίμα καταστροφολογίας, το οποίο «δεν ανταποκρίνεται ούτε στην ψυχολογία του κόσμου σήμερα αλλά ούτε και στα αντικειμενικά δεδομένα της στιγμής», καθώς «οι εκτιμήσεις ξένων οίκων, τραπεζών, οι αναβαθμίσεις που έχουν γίνει σε σχέση με την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, τα ίδια τα μεγέθη των επενδύσεων τα οποία δείχνουν ότι ανακάμπτουν, η μείωση της ανεργίας - όλα αυτά είναι συγκεκριμένα κομμάτια της σημερινής πραγματικότητας», επισημαίνει ο κ. Σκουρλέτης.

Όσον αφορά την υπόθεση της επένδυσης στο Ελληνικό, ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτηρίζει «θετική» τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και υπογραμμίζει: «Στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι, οι οποίοι πρέπει να γίνονται σεβαστοί και ευτυχώς με βάση τη δική μας ταυτότητα, την ταυτότητα της χώρας μας, η υπόθεση της προστασίας των αρχαίων σε αυτόν τον τόπο τελικά πρέπει να γίνεται σεβαστή και αυτό ισχύει για όλους, μα όλους, τους επενδυτές». Και, εν τέλει, «δεν θα πρέπει στο όνομα της κρίσης να υπονομεύσουμε τελικά την ίδια την ταυτότητα της χώρας».

Σε ό,τι αφορά στην εκλογή επικεφαλής της Κεντροαριστεράς, ο κ. Σκουρλέτης υποστηρίζει: «Θα εκλεγεί ένας αρχηγός ανάμεσα σε δέκα υποψηφίους που δεν είναι γνωστό ποιο είναι το νέο πλαίσιο των αρχών, των κανόνων, των θέσεων, των προγραμματικών προτάσεων αυτού του κόμματος που καλείται να ηγηθεί κάποιος».

Ως εκ τούτου, προσθέτει, «πρόκειται δηλαδή για την, θα έλεγε κανείς, μεγαλύτερη μέχρι τώρα απαξίωση της έννοιας του πολιτικού υποκειμένου που έχει δει η ελληνική πολιτική ζωή», ενώ επισημαίνει ότι αν ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος δεν χειραφετηθεί απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και την ΝΔ, τότε προφανώς δεν θα έχει θετική προοπτική.

Με αφορμή, τον Προϋπολογισμό και τα κονδύλια που κατευθύνονται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο αρμόδιος υπουργός σημειώνει ότι υπάρχει αύξηση της τάξης του 5% σε σχέση με το τι προβλεπόταν στον Προϋπολογισμό του 2017, κατηγορώντας παράλληλα την αντιπολίτευση για «περίεργη δημιουργική λογιστική».

2 σχόλια

  1. Από καλές και σούπερ έμπιστες πηγές μαθαίνουμε ότι το "Νομοσχέδιο" για Αλλαγή/Διόρθωση Φύλου και το Αλλαλούμ που προέρχεται μέσα από της Αντιφάσεις του ίδιου "Νομοσχεδίου" έχει το παρακάτω υπόβαθρο:

    Το Αυτό "Νομοσχέδιο" των Δανειστών επιδόθεικε δια μέσου της Επισκέψεως του Γάλλου Μακρόν στην κυβέρνηση της "Πρώτης Φοράς Αριστεροδεξιάς"!
    Και οι Αντιφάσεις και το Αλλαλούμ του περιεχωμένου του "Νομοσχεδίου" προέρχεται διότι οι συντάκτες του "Εργου" Αυτού Είναι Διάφορες Ομάδες Δανειστών από διάφορα διεθνή Funds/Clubs (Κτηνοβατών, Παιδεραστών, Βρεφοπαιδεραστών, Νεκρόφιλους, Κοκαϊνάκιδων, Ηρωϊνάκιδων, Αλκοολικών, Πολυδιχασμένων Ψυχικά Ατόμων, Δολοφονιών, Εμπορων Ανθρώπινων Οργάνων, και άλλα Ευγενοί Παγκόσμια Funds and Clubs) σε διάφορες γλώσσες!

    Και Επειδή το ΥΠΕΞ (Τμήμα Μεταφράσεων) Υπολειτουργά λόγω έλλειψη τόσο Επιστημονικού όσο και γενικά ειδικού προσωπικού, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΕΙΡΑΜΑΤΑ τόσων γλωσσών!

    Οι προσπάθειες του ΥΠΕΞ να δοθούν με Αδρά Αμοιβή σε ιδιωτικά μεταφραστικά κέντρα απέτυχε Οικτρά! Οι Επαγγελματίες Ιδιώτες Μεταφραστές όχι μόνο Αρνήθηκαν αλλά ούτε τα πιάσαν στα ... Χέρια Τους!

    ΟΥΔΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑΥΤΗΣΤΕΙΗ ΜΕ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΜΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΚ ΤΩΝ ΈΣΩ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ/ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!


    Για τα Άνω ρωτήστε τόσο Σκουρλέτη, Κοτζιά, Καραγιαννίδη! Για συντομία χρόνου μην ρωτάτε ούτε Αλέξη, Χαμμένο και ΠτΔ διότι Αυτοί Είναι Χαμένοι στην Ζώνη Van Allen και Ούτε η ΝΑSA τους ψάχνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλαγή φύλλου στα 15.

    Η Ιερά Σύνοδος απευθύνει «ύστατη έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του και να αποσύρει το Νομοσχέδιο» για την αλλαγή φύλου στα 15. Σημειώνει δε ότι «το προτεινόμενο Νομοσχέδιο προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας, τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας».

    Παράλληλα ηχηρή είναι και η παρέμβαση των Μονών του Αγίου Όρος με επιστολή προς του Υπουργούς Δικαιοσύνης και Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σταύρο Κοντονή και Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, αλλά και τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά «διερωτώμεθα πλέον τι μας επιφυλάσσεται στο μέλλον!».


    -Ηχηρή παρέμβαση του Αγίου Όρους για την αλλαγή φύλου: «Τι μας επιφυλάσσεται στο μέλλον!»

    Στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου αναφέρεται:

    «Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος παρακολουθεί με προσοχή την ως μη ώφειλε έντονη συζήτηση επί του Νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Προς τούτο κατέθεσε τις απόψεις της στη γενομένη ανοιχτή διαβούλευση, παρέστη δι’ εκπροσώπου της στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και προέβη στα διαβήματα που της αναλογούν αρμοδίως.

    Ως ύστατη όμως κίνηση αγάπης προς τον λαό μας και εν όψει της επικειμένης συζήτησής του στην ολομέλεια της Βουλής, επαναλαμβάνει τις βασικές της θέσεις:

    (α) Το φύλο στον άνθρωπο αποτελεί ιερή παρακαταθήκη και υπηρετεί στη βάση της ψυχοσωματικής συμπληρωματικότητας το μυστήριο της ζωής και της αγάπης. Υπό την έννοια αυτήν, δεν είναι επιλέξιμο, αλλά ως δώρο αποτελεί θείο χάρισμα στον άνθρωπο που πρέπει αυτός να αξιοποιήσει για τον αγιασμό του.

    (β) Θεωρεί ότι η νομολογία των δικαστηρίων της πατρίδας μας καλύπτει, όπου υπάρχει ανάγκη, υφιστάμενα προβλήματα, με το δεδομένο ότι το φύλο, ούτε επιλέγεται ελεύθερα, ούτε και μεταβάλλεται κατά βούλησιν, αλλά επί τη βάσει ανατομικών, φυσιολογικών και βιολογικών χαρακτηριστικών, που ορίζουν την ταυτότητα του ανθρώπου και βεβαιώνονται μέσω ιατρικών γνωματεύσεων προς το δικαστήριο. Ο νόμος δεν μπορεί να αρκείται απλώς στην επιστημονικά ατεκμηρίωτη δήλωση του πολίτη, που ενδεχομένως αργότερα δύναται να μεταβληθεί.

    (γ) Το προτεινόμενο Νομοσχέδιο προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας, τορπιλίζει τον ιερό θεσμό της οικογένειας, έρχεται σε αντίθεση με τα χρηστά ήθη και την κοινή λογική και κυρίως καταστρέφει τον άνθρωπο. Αντί να λιγοστεύει τη σύγχυση και τις ψυχικές διαταραχές, θα τις αυξήσει και θα δώσει διαστάσεις επικίνδυνου κοινωνικού φαινομένου. Ιδίως όταν επεκτείνει τις δυνατότητές του και μεταξύ των μαθητών, δημιουργεί εκρηκτική κατάσταση και στα σχολεία.

    (δ) Πίσω από όλες αυτές τις προσπάθειες δεν διακρίνει το ενδιαφέρον για τον ταλαιπωρημένο και αδικημένο συνάνθρωπο, αλλά την ύπαρξη ισχυρών ομάδων, με αποτέλεσμα τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής και την πνευματική νέκρωση του ανθρώπου και

    (ε) Κάνει μια ύστατη έκκληση στο σύνολο του πολιτικού κόσμου να αρθεί στο ύψος της ευθύνης και αποστολής του και πέρα από πολιτικά ιδεολογήματα, προκαταλήψεις και την επίκληση του ανεξέλεγκτου δικαιωματισμού, να αποσύρει το Νομοσχέδιο, να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον για την επίλυση των σοβαρότατων προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία, το έθνος μας και τον λαό και αντί να ενισχύει την ένταση, τον διχασμό και τον παραλογισμό, να συμβάλει στην πνευματική ανόρθωση των πολιτών μας.

    Σε εποχή που η ανάγκη ταυτότητας και συνοχής αποτελεί ανάγκη εθνικής και πνευματικής επιβίωσης, η νομική κατοχύρωση της ρευστότητας της προσωπικής ταυτότητας είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει.

    Η Εκκλησία περιβάλλει με αγάπη και κατανόηση αδιακρίτως όλους τους ανθρώπους, αλλά προσβλέποντας πάντοτε στη σωτηρία τους οφείλει να καταδείξει την αστοχία κρισίμων επιλογών τους.

    Τέλος η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε να επιδώσει εξώδικο πρόσκληση στον τέως Υπουργό και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ιωάννη Ραγκούση, κατόπιν των δηλώσεών του, να καταθέσει εντός πενθημέρου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει για τα καταγγελόμενα από αυτόν εις βάρος Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας, άλλως θα υποστεί την ανάλογη δικαστική βάσανο.».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση