GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία: Ισόβια σε 25 άτομα για το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016

Ποινές ισόβιας κάθειρξης σε 25 άτομα με την κατηγορία της απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης κατά την διάρκεια του αποτυχημένου πραξικο...


Ποινές ισόβιας κάθειρξης σε 25 άτομα με την κατηγορία της απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης κατά την διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016, επέβαλε τουρκικό δικαστήριο.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, οι εισαγγελικές αρχές είχαν απαγγείλει κατηγορίες εις βάρος 28 ατόμων σχετικά με περιστατικά που συνέβησαν σε μια ναυτική βάση στην επαρχία Κοτζαέλι της βορειοδυτικής Τουρκίας την νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος. Τρεις από τους κατηγορούμενους αθωώθηκαν. Ανάμεσα στους καταδικασθέντες είναι και ο πρώην διοικητής της ακτοφυλακής, Χακάν Ουστέμ.
Η δίκη ήταν μία από τις πρώτες που έχουν να κάνουν με το αποτυχημένο πραξικόπημα, στο οποίο σκοτώθηκαν 240 άνθρωποι.
Νωρίτερα αυτόν το μήνα, τουρκικό δικαστήριο έκρινε ενόχους 42 στρατιωτικούς με την κατηγορία ότι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016, επιβάλλοντας στους περισσότερους εξ αυτών ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση