GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚTΑΚΤΟ! Tο ΚΑΣ κήρυξε 300 στρέμματα αρχαιολογικό χώρο στο Ελληνικό...

Μετά από συνεδρίαση περίπου εννέα ωρών, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προχώρησε, με 15 ψήφους υπέρ και μία κατά, στην οριοθέτηση ως ...

Μετά από συνεδρίαση περίπου εννέα ωρών, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προχώρησε, με 15 ψήφους υπέρ και μία κατά, στην οριοθέτηση ως αρχαιολογικού χώρου έκτασης 300 στρεμμάτων στοΕλληνικό.

Αν και η περιοχή που κηρύχθηκε ως αρχαιολογικός χώρος, προς την πλευρά της Λ. Βουλιαγμένης, είναι πολύ μικρότερη των αρχικών απαιτήσεων του ΚΑΣ εντούτοις η απόφαση φέρεται να εξακολουθεί να δημιουργεί πρόβλημα στο master plan του έργου καθώς αφορά και το σημείο όπου προβλεπόταν η δημιουργία mall και υψηλού επιπέδου κατοικιών. Η συγκεκριμένη έκταση βρίσκεται μέσα στη μείζονα περιοχή οικιστικής δόμησης του σχεδίου αξιοποίησης.

Τώρα το ΚΑΣ αναμένεται να εγκρίνει το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου του τμήματος αυτού  εισηγήθηκε η πρόεδρος του ΚΑΣ Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη. Συγκεκριμένα, εισηγήθηκε την κήρυξη ως αρχαιολογικού χώρου δύο σημείων, δηλαδή στις γραμμές του ΤΡΑΜ και στο αμαξοστάσιο, όπου θεωρεί ότι υφίσταται αρχαιολογικό ενδιαφέρον, ενώ, κατά το παρελθόν πραγματοποιήθηκαν ανασκαφές. Στην υπόλοιπη περιοχή, σύμφωνα με την εισήγηση, θα εφαρμοστεί το μνημόνιο συναντίληψης που υπέγραψε το Υπουργείο Πολιτισμού με τους επενδυτές και την Ελληνικό Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση