GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην ανακρίτρια απολογείται ο 32χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Ενώπιον της ανακρίτριας Αλεξανδρούπολης απολογείται σήμερα ο 32χρονος Σύρος, ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες στην Αλεξανδρούπολ...


Ενώπιον της ανακρίτριας Αλεξανδρούπολης απολογείται σήμερα ο 32χρονος Σύρος, ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση του ISIS.

Η σύλληψη του 32χρονου ήρθε μετά από καταγγελίες της συζύγου του για κακοποίηση της ίδιας και του ανήλικου παιδιού τους. Ο 32χρονος πλέον υποστηρίζει ότι δεν πολέμησε με τον ΙSIS, αλλά στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, ο οποίος είναι στρατός των ανταρτών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews, ο 32χρονος ονομάζεται Σάντι Αλ Μούσα και είναι ο πρώτος επιβεβαιωμένος μαχητής του Ισλαμικού κράτους που πέφτει στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο κινητό του 32χρονου έχουν βρεθεί φρικιαστικά ντοκουμέντα για τη δράση των τζιχαντιστών στη Συρία και, μάλιστα, σε δύο βίντεο εμφανίζεται και ο ίδιος ο συλληφθείς να συμμετέχει ενεργά στις αποτρόπαιες ενέργειες του ISIS.

Η προηγούμενη -μία και μοναδική μέχρι πρότινος- σύλληψη τζιχαντιστή που έχει γίνει στην Ελλάδα ήταν τον Φεβρουάριο του 2016 και αφορούσε σε έναν Σουηδό, βισνιακής καταγωγής, ο οποίος είχε ταξιδέψει πολλάκις στη Συρία, από το ξέσπασμα του εμφυλίου και έπειτα.

Ωστόσο, ουδέποτε στο παρελθόν οι Αρχές δεν είχαν εντοπίσει έναν άνθρωπο, ο οποίος να διατηρεί στο κινητό του ένα ολοκληρωμένο αρχείο με βασανισμούς, εκτελέσεις και ακρωτηριασμούς.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Realnews, ο Αλ Μούσα εμφανίζεται σε δύο ξεχωριστά ντοκουμέντα να συμμετέχει σε βασανισμό ατόμων που τελούσαν υπό κράτηση από τους μαχητές του ISIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση