GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Σόιμπλε δεν ανησυχεί για το AfD: «Κανένας δεν μπορεί να καταστρέψει την δημοκρατία μας»

Οι δημοκρατικοί θεσμοί της Γερμανίας είναι αρκετά ισχυροί και θα αντέξουν την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανί...


Οι δημοκρατικοί θεσμοί της Γερμανίας είναι αρκετά ισχυροί και θα αντέξουν την είσοδο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) στην Μπούντεσταγκ δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι οι περίπου 90 βουλευτές της AfD θα ανακαλύψουν ότι υπόκεινται σε αυστηρούς περιορισμούς από το Σύνταγμα της Γερμανίας.

«Το ελεύθερο, δημοκρατικό σύστημά μας, που βασίζεται στο κράτος του δικαίου, είναι τόσο ισχυρό που κανένας δεν μπορεί να το διαλύσει, ούτε από μέσα ούτε απ' έξω. Όποιος προσπαθήσει θα αποτύχει», δήλωσε ο 75χρονος πολιτικός.

Οι συντηρητικοί, των οποίων ηγείται η Μέρκελ, προσπαθούν να συμπήξουν έναν τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό με τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP). Το FDP απαιτεί το υπουργείο Οικονομικών για να ενταχθεί στην κυβέρνηση. Πολλοί στη Γερμανία εξάλλου θεωρούν ότι θα χρειαστεί κάποιος στο κοινοβούλιο για να ελέγξει την κατάσταση μετά την εκλογή στην Μπούντεσταγκ ακροδεξιών για πρώτη φορά έπειτα από πενήντα χρόνια.

Ο Σόιμπλε, ο πολιτικός με την πιο μακρά θητεία στην ομοσπονδιακή κάτω Βουλή της Γερμανίας υποστηρίζει πως ήταν ήδη έτοιμος να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών: «Αποφάσισα πριν από τις εκλογές, έπειτα από οκτώ χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών και πολλά χρόνια κυβερνητικών ευθυνών, να αναλάβω ένα νέο καθήκον».

Ο Σόιμπλε απορρίπτει την απαίτηση να επιβληθεί όριο στον αριθμό των μεταναστών και των προσφύγων που υποδέχεται η Γερμανία, κάνοντας λόγο για ένα «κάλπικο επιχείρημα» και υπερασπίζεται την απόφαση που πήρε η Μέρκελ το 2015 να ανοίξει τα σύνορα της Γερμανίας σε πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες. «Τα παιδιά μας θα θυμούνται με περηφάνια την προθυμία που έδειξαν οι Γερμανοί να βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της κρίσης των προσφύγων», δήλωσε ο Γερμανός πολιτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση