GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατάληψη των φοιτητών Φιλολογίας στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου - ΦΩΤΟ

Σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν φοιτητές, μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Φιλολογία...


Σε κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν φοιτητές, μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Φιλολογίας, με αιτήματα να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και να συνεχιστεί η δωρεάν διανομή πανεπιστημιακών συγγραμμάτων.

«Την Πέμπτη (12/10/17), συνεδρίασε ο Σύλλογος Φοιτητών Φιλολογίας ΑΠΘ, προκειμένου να συζητήσει και να λάβει αποφάσεις για τα ιδιαίτερα οξυμμένα προβλήματα που προκύπτουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δυσχεραίνοντας τόσο τη φοιτητική μας καθημερινότητα, όσο και την εργασιακή μας προοπτική, και τα οποία παγιώνονται με την ψήφιση και εφαρμογή του πρόσφατου νομοσχεδίου για την παιδεία (νόμος Γαβρόγλου).

Τα προβλήματα αυτά έχουν να κάνουν αφενός με τις περικοπές στη φοιτητική μέριμνα (εξαγγελίες για κόψιμο των δωρεάν συγγραμμάτων) και τη γενικότερη υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, και αφετέρου με την ένταση της προσπάθειας για υποβάθμιση των βασικών πτυχίων μας, με την αφαίρεση των επαγγελματικών δικαιωμάτων που αυτά κατοχυρώνουν και την προώθηση των Διά Βίου προγραμμάτων» αναφέρουν οι φοιτητές.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Πηγή φωτό: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση