GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΓΚΑΛΟΣ: «Θα ψηφίσω Μητσοτάκη!»

Αποφασισμένος να ψηφίσει και στις επόμενες βουλευτικές εκλογές Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως είναι ο Θεόδωρος Πάγκαλος. «Στις τελευταίε...


Αποφασισμένος να ψηφίσει και στις επόμενες βουλευτικές εκλογές Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως είναι ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
«Στις τελευταίες εκλογές ψήφισα Νέα Δημοκρατία και θα το ξανακάνω. Θα ψηφίσω Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος στην εκπομπή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» ενώ αναφέρθηκε και στους Αντώνη Σαμαρά, Κώστα Καραμανλή και Φώφη Γεννηματά.
«Ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ δεν έπρεπε να συμμετάσχει στο δημοψήφισμα που προκήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας τον Ιούλιο του 2015»,είπε αρχικά και συνέχισε: «Το ποσοστό συμμετοχής θα ήταν τέτοιο που δεν θα νομιμοποιούσε το δημοψήφισμα».
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφέρθηκε και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για τρεις ομάδες στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. «Είναι οι παλιοί που ακόμη δεν πιστεύουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει κομμουνισμός και ότι το σύστημα έχει καταρρεύσει. Αναλαμβάνω την ευθύνη μου γιατί κι εγώ υπήρξα καθοδηγητής τους. Ήμουν στο ΚΚΕ από τα 27 μου. Αυτοί δεν πρόκειται να το ξεπεράσουν ποτέ. Εγώ με πολύ κόπο το ξεπέρασα. Το δεύτερο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τα «λαμόγια» του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί το λένε «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» ίσως με την έννοια ότι πρέπει να τρώμε καλά και να δυναμώνουμε. Στο Σημίτη το είχα επισημάνει και μου ζήτησε να του κάνω μια θεσμική πρόταση. Του είπα να κόψει κεφάλια. Του είπα και ονόματα τα οποία δεν θα τα αποκαλύψω τώρα. Η τρίτη κατηγορία είναι αυτό που καθορίζεται από την μοναξιά της μεγάλης πόλης. Έχει καταρρεύσει η κοινωνία στην οποία εμείς είχαμε μεγαλώσει, χωριό οικογένεια κλπ. Μετά από αυτό διαζύγια, χωριό δεν υπάρχει για επιστροφή, οι άνθρωποι μένουν μόνοι.» ανέφερε, τονίζοντας ότι στην κυβέρνηση δεν αξιολογούν σωστά τα θέματα της σύγχρονης κοινωνίας.
Από την κριτική του πρώην υπουργού δεν γλίτωσε και η ΝΔ. Σύμφωνα με τον Θόδωρο Πάγκαλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά προχώρησε την κατάργηση ιδρυμάτων-σφραγίδα που χρηματοδοτούνταν από το Δημόσιο. Επανέλαβε μάλιστα την άποψή του ότι το Σύνταγμα δεν λέει ότι ο δημόσιος υπάλληλος δεν απολύεται ποτέ.
«Λέει ότι δεν απολύεται εκτός εάν καταργηθεί ο φορέας που υπηρετεί. Αν καταργηθεί ο φορέας παύουν οι εργαζόμενοι να είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Δεν αμφισβητώ τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά λέω ότι λέει το σύνταγμα» συμπλήρωσε.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι είχε το θάρρος να μην ψηφίσει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος όπως τόνισε διπλασίασε τους δημοσίους υπαλλήλους και τις προσλήψεις τους μέσω ρουσφετιών.
Αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή είπε ότι επί πρωθυπουργίας του κάλπασαν προς το μπρος οι αριθμοί του δημόσιου χρέους.
«Τότε ξέφυγε το πράγμα. Υπάρχει όμως ένα καθεστώς προστασίας. Είναι η εφεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Καραμανλής» κατέληξε.
Ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι έχουν διαβρωθεί οι εξουσίες και η κυβέρνηση μας οδηγεί σε εμφύλιο πόλεμο. «Τώρα δεν ξέρω τι κάνει ο κ. Καμμένος με τις καραγκιοζίστηκες στολές που φοράει κατά καιρούς» είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος αναφερόμενος στην Κεντροαριστερά τόνισε ότι ποτέ δεν κατάλαβε τι σημαίνει. «Είναι η παράταξη που καταλαμβάνει κατά καιρούς την εξουσία και κάνει καταμερισμό κατά δικαιότερο τρόπο. Εδώ φυσικά, δεν υπάρχει πλεόνασμα. Τι θα διανέμει η κ. Γεννηματά αν ο λαός της έδινε την πλειοψηφία;».
Πηγή ρεπορτάζ: parapolitika.gr

2 σχόλια

  1. Η δικαιοσύνη είναι ένα φίδι που δαγκώνει τους ξυπόλητους..«Δικαιοσύνη; Θα βρεις δικαιοσύνη στον άλλο κόσμο. Σ’ αυτή τη ζωή έχουμε μόνο νόμους.»
    William Gaddis, 1922-1998, Αμερικανός συγγραφέας

    Όμως βαυκαλιζόμαστε αν πιστεύουμε ότι μόνο στην Ελλάδα η δικαιοσύνη είναι μια εξαρτημένη εξουσία. Μεταθέτουμε το πρόβλημα. Από παγκόσμιο το κάνουμε εθνικό -όπως ακριβώς συνηθίζουμε να κάνουμε με τον οικονομικό πόλεμο, που νομίζουμε ότι έχει ως στόχο τους Έλληνες...

    Δεν είναι καν ένα πρόβλημα σύγχρονο του νεοφιλελευθερισμού ή έστω του κλασικού καπιταλισμού... Είναι τόσο παλιό όσο κι ο κόσμος.

    Πριν τον νεοφιλελευθερισμό, πριν τον Μαρξ, πριν τον καπιταλισμό του Σμιθ, πριν ακόμα και τη φεουδαρχία, η δικαιοσύνη ήταν ένα φίδι που δάγκωνε τους ξυπόλητους.

    Ανατρέχοντας στους κώδικες του Χαμουραμπί (2000 χρόνια π.Χ.), τον πρώτο γραπτό νομοθετικό κώδικα, κατά κάποιο τρόπο το πρώτο σύνταγμα, βλέπουμε ότι υπήρχαν διαφορετικές τιμωρίες για τους πλούσιους που έκαναν κακό σε πλούσιους, για τους πλούσιους που έκαναν κακό σε φτωχούς (ή γυναίκες ή σκλάβους). Και διαφορετικές για τους φτωχούς -ειδικά αν έκαναν κακό σε πλούσιους.

    Για παράδειγμα:

    196: Αν ένας άντρας ανώτερης τάξης τυφλώσει από το ένα μάτι άλλον άντρα ανώτερης τάξης, θα του βγάλουν κι αυτού το μάτι.

    198: Αν τυφλώσει από το ένα μάτι έναν άντρα κατώτερης τάξης θα του παραδώσει 60 σέκελ ασήμι.

    199: Αν τυφλώσει από το ένα μάτι το δούλο κάποιου άντρα ανώτερης τάξης θα του παραδώσει τη μισή αξία του δούλου σε ασήμι (στον αφέντη).

    Η δικαιοσύνη του Χαμουραμπί ήταν ειλικρινής: «Δεν υπάρχει ισονομία. Οι αριστοκράτες, οι πλούσιοι, οι αξιωματούχοι, οι άντρες, οι ελεύθεροι είναι πιο σημαντικοί απ’ τους άλλους, είναι ανώτεροι».

    Στην Αθηναϊκή δημοκρατία ίσχυε κάτι παρόμοιο. Οι πολίτες άντρες ήταν οι ανώτεροι. Και οι Αθηναίοι ανώτεροι των υπολοίπων.

    «Δίκαιο είναι το συμφέρον το ισχυρού», λέει ο σοφιστής Θρασύμαχος.

    Και στη Ρώμη κανένας Σπάρτακος δεν είχε ίσα δικαιώματα με τον Καίσαρα. Όλοι το ήξεραν αυτό...

    SaneJoker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δικαιοσύνη είναι ένα φίδι που δαγκώνει τους ξυπόλητους..«Δικαιοσύνη; Θα βρεις δικαιοσύνη στον άλλο κόσμο. Σ’ αυτή τη ζωή έχουμε μόνο νόμους.»
    William Gaddis, 1922-1998, Αμερικανός συγγραφέας

    Μετά το αμερικανικό σύνταγμα (and justice for all) και τη γαλλική επανάσταση (Liberté, Égalité, Fraternité), ξεκίνησε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση της ισονομίας.

    Με την Οκτωβριανή Επανάσταση η ψευδαίσθηση ολοκληρώθηκε: Όλα τα ζώα είναι ίσα (αλλά κάποια ζώα είναι πιο ίσα).

    Οι άνθρωποι πλέον, στον εικοστό πρώτο αιώνα, πιστεύουν ότι υπάρχει ισονομία. Ότι η δικαιοσύνη θα τους κρίνει ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, φύλου, σεξουαλικής κατεύθυνσης, πεποιθήσεων και -κυρίως- ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης.


    Όσοι το πιστεύουν αυτό είναι αφελείς. Πόσοι πλούσιοι βρίσκονται στις φυλακές της Ελλάδας, των ΗΠΑ, της Κίνας, της Σουηδίας;

    Γιατί οι φυλακές είναι γεμάτες φτωχούς; Επειδή είναι κατώτεροι γονιδιακά με ροπή στο έγκλημα;

    Το έγκλημα έχει σημασία ή ποιος το διαπράττει; Πόσοι μεγαλέμποροι ναρκωτικών είναι στη φυλακή; (δες Noor1) Και πόσοι απλοί χρήστες ή βαποράκια;

    Για ισονομία μιλάμε; Πόσοι δισεκατομμυριούχοι φοροδιαφεύγουν; Πόσοι έχουν κρυφούς λογαριασμούς στην Ελβετία; Πόσοι απ’ αυτούς έχουν καταδικαστεί και φυλακιστεί;

    Ισονομία και ισοπολιτεία: Ποιοι έχουν πληρώσει το κόστος των μνημονίων; Οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεργολάβοι; Οι πολιτικοί; Ή μήπως οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες;

    Και πραγματικά υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι αυτό είναι ελληνικό φαινόμενο;

    Οι εξουσίες είναι διαπλεκόμενες, αλληλοεξαρτόμενες. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις τρεις κλασικές: Νομοθετική, δικαστική, εκτελεστική.

    Οι πιο ισχυρές αυτή τη στιγμή είναι η οικονομική εξουσία και η εξουσία των media. Αυτές οδηγούν τον κόσμο μας (και τις άλλες τρεις) όπου θέλουν.

    Οπότε πώς περιμένετε η δικαστική (για παράδειγμα εξουσία) να στραφεί ενάντια στην οικονομική εξουσία;

    Τι θα ήταν ένας πολιτικός χωρίς οικονομική και επικοινωνιακή στήριξη;


    Η δικαιοσύνη του εικοστού πρώτου αιώνα διαφέρει πολύ από εκείνη του Χαμουραμπί. Όμως πάντα θα υπάρχει η διάκριση ανάμεσα στους ανώτερους και στους κατώτερους. Ειδικά όταν οι κατώτεροι είναι υποστηρικτές μιας ιδεολογίας που αντιτίθεται στις εξουσίες.

    Οι εχθροί των εξουσιών πάντα θα παρουσιάζονται ως εχθροί του λαού, την ίδια στιγμή που οι εξουσίες καταπατούν κάθε δικαίωμα του λαού.

    Έτσι ήταν η «δικαιοσύνη» απ’ την αυγή του πολιτισμού. Ίσως αυτό ν’ αλλάξει κάποτε. Πώς και γιατί δεν γνωρίζω.

    Μέχρι τότε η ισονομία θα είναι ένα παραμύθι που λένε οι νταντάδες στα παιδιά των ισχυρών, για να φάνε το φαΐ τους.

    «Φάε το φαΐ σου, αλλιώς θα το φάνε οι φτωχοί, και μετά θα νομίσουν ότι είμαστε ίσοι και θα σου πάρουν το κεφάλι».

    SaneJoker

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση