GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και η επταήμερη αποχή των δικηγόρων...

Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας Με απόλυτο σεβασμό απέναντι στον άδικο χαμό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αλλά και με ταπεινότητα στην οδύνη κ...

Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας

Με απόλυτο σεβασμό απέναντι στον άδικο χαμό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αλλά και με ταπεινότητα στην οδύνη και τον πόνο των δικών του ανθρώπων, θεωρώ ότι η κήρυξη επταήμερης αποχής των δικηγόρων της Αθήνας από τα καθήκοντα τους είναι αποσπασματική, εν θερμώ και άστοχη.

Είναι σίγουρα φρικτό και απάνθρωπο να φεύγει από την ζωή ένας άνθρωπος τόσο νέος και μάλιστα τόσο άδικα.

Είναι επίσης εξοργιστικό που το κράτος αδυνατεί να προσφέρει προστασία, σιγουριά και ασφάλεια στους πολίτες του.

Αυτή όμως η αποχή και μάλιστα επταήμερη τι εξυπηρετεί;

Την αφύπνιση του κράτους;
Την ευαισθητοποίηση του;
Η μήπως την ίδια την δικαιοσύνη;

Είμαστε ένας λαός της υπερβολής και των άκρων.
Έχουμε μάθει να αντιδρούμε με το συναίσθημα και ποτέ με την λογική.
Και όταν αυτό αφορά εμάς τους ίδιους έχει καλώς.
Κάθε ένας από εμάς μπορεί να βιώνει τον προσωπικό του πόνο και την θλίψη του με τον δικό του τρόπο.
Άλλος βουβά και αθόρυβα, άλλος εξωτερικεύοντας τον σπαραγμό του.

Όταν όμως αυτός ο τρόπος έκφρασης της θλίψης για τον άδικο χαμό του δικού μας ανθρώπου, αφορά και επηρεάζει την καθημερινότητα και την ζωή ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας μας, τότε ξεφεύγει από τα προσωπικά πλαίσια, γίνεται κοινωνικό ζήτημα και μας υποχρεώνει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Η απόφαση της επταήμερης αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους σαν έκφραση «ελάχιστης αντίδρασης» για την αποτρόπαια δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, είναι αψυχολόγητη, άκαιρη και δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που περιμένουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους και αυτή η αποχή θα τους προσθέσει κι άλλο χρόνιο ακόμα καθυστέρησης.

Έχουμε ένα νομικό σύστημα που αργεί πολύ να αποδώσει δικαιοσύνη και αντί οι εκπρόσωποι του να το βοηθήσουν ως προς αυτό, του προσθέτουν καινούρια προβλήματα.

Αλήθεια κύριοι του Δ.Σ τι έχετε να πείτε σε αυτούς τους ανθρώπους που περιμένουν στην σειρά και ζητούν δικαίωση για την δολοφονία και των βιασμό των παιδιών τους;

Τι έχετε να πείτε σε όλους αυτούς που αναμένουν

την αθώωση τους από ένα δικαστήριο για να αποδοθούν καθαροί στην κοινωνία;

Τι έχετε να πείτε στην κοινωνία που θα αφεθούν ελεύθεροι εγκληματίες λόγω παρέλευσης του 18μήνου επειδή θα αναβληθεί για άλλη μια φορά η υπόθεση τους;

Ρωτήσατε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο αν ήταν σύμφωνος με όλα αυτά;

Αυτή η απόφαση αδικεί τον Μιχάλη χωρίς να ευθύνεται, στα μάτια των ανθρώπων που θίγονται από την απόφαση για επταήμερη αποχή, αλλά και στην κοινωνία δυσαρέσκεια προκαλεί και όχι σεβασμό.

Μήπως θα ήταν προτιμότερο να υιοθετηθεί η άποψη κάποιων συναδέλφων του, για αποχή όχι για μια εβδομάδα αλλά μόνο την ημέρα της κηδείας του και επειδή συμπίπτει να είναι Σάββατο να μεταφερθεί σε μια άλλη μέρα;

Όταν ο μεγαλύτερος σε σπουδαιότητα επιστημονικός σύλλογος της χώρας μετά τον πρώτο τον ιατρικό, ενεργεί τόσο απερίσκεπτα τι να περιμένει κανείς από τους άλλους συλλόγους.

Φανταστείτε αύριο σε ένα ανάλογο περιστατικό δολοφονίας ενός ταξιτζή, όπως έχει ήδη συμβεί στο παρελθόν, να απεργούν για μια εβδομάδα τα ταξί.

Το ίδιο να κάνουν οι οδηγοί των λεωφόρων, που καθημερινά δέχονται επιθέσεις και κινδυνεύει η ζωή τους με τα νυχτερινά δρομολόγια τρόμου στις κακόφημες γειτονιές, οι εργαζόμενοι του μετρό να κηρύξουν την δική τους επταήμερη αποχή από τα καθήκοντα τους, άλλοι που δουλεύουν στα καράβια, στις εφορίες, στους δήμους και πάει λέγοντας.

Υπάρχει ακόμα χρόνος, είναι στα χέρια των ανθρώπων του Δ.Σ του Δικηγορικού συλλόγου της Αθήνας να αρθεί η απόφαση για επταήμερη αποχή και να αποκαταστήσουν την εικόνα τους που οι ίδιοι τόσο επιμελώς τραυμάτισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση