Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

  Νέος «καβγάς» για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία


  Της Μαριτίνας Ζαφειριάδου

  Χωρίς απόφαση στο θέμα της ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας στην εκλογή αρχηγού του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά, ολοκληρώθηκε άλλη μια συνεδρίαση της Επιτροπής Αλιβιζάτου, το απόγευμα της Τετάρτης.

  Το ζήτημα, που επανέφερε με επιστολή του στους αρχηγούς των κομμάτων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τους υποψηφίους αρχηγούς, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ωστόσο, εξακολουθεί να διχάζει την Κεντροαριστερά.

  Στη συνεδρίαση, το θέμα έθεσε ο Παντελής Αβραμίδης, εκπροσωπώντας στην Επιτροπή τον Σταύρο Θεοδωράκη, και παρουσιάζοντας στην πραγματικότητα ολόκληρη την πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού για την ηλεκτρονική εξ αποστάσεως ψηφοφορία και πώς αυτή θα μπορούσε να εφαρμοστεί. «Άντε να το καταλάβω, αν μία τέτοια πρόταση την κατέθετε το ΠΑΣΟΚ που τέλος πάντων έχει κάνει και ανοιχτές ψηφοφορίες για την εκλογή αρχηγού στο παρελθόν», του απάντησε εκ μέρους του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ο Δημήτρης Ρέππας.

  «Εσείς που τρία χρόνια τώρα, ποτέ δεν κάνατε εκλογές, ούτε για την ανάδειξη αρχηγού, πώς το τεκμηριώνετε;», τον ρώτησε, προκαλώντας την αντίδραση του εκπροσώπου του Σταύρου Θεοδωράκη.

  Την πρόσκαιρη ένταση εκτόνωσε με παρέμβασή του ο επικεφαλής της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, που προτίμησε να παραπέμψει το θέμα στους… παραλήπτες της επιστολής του επικεφαλής του Ποταμιού. «Η επιστολή του κυρίου Θεοδωράκη έχει σταλεί στους υποψηφίους αρχηγούς και τους επικεφαλής των κομμάτων της ΔηΣυ.

  "Αυτοί θα πρέπει να συζητήσουν το θέμα μεταξύ τους", φέρεται να είπε ο Νίκος Αλιβιζάτος.

  Για την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη πάντως, το θέμα έχει κλείσει οριστικά, από τη στιγμή που όσες εταιρείες ερωτήθηκαν, απέφυγαν να διασφαλίσουν το αδιάβλητο της διαδικασίας.

  Το ζήτημα της ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας εξάλλου και η πρόταση Θεοδωράκη είχαν συζητηθεί νωρίτερα μεταξύ των αρχηγών κομμάτων και κινήσεων της ΔηΣυ, με τις Κινήσεις Πολιτών να τάσσονται για άλλη μία φορά υπέρ μίας τέτοιας εξέλιξης, αλλά και χωρίς να συζητείται περαιτέρω, καθώς στην πραγματικότητα, για τους παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη, το όλο θέμα θεωρείται λήξαν.

  Σημαντική πρόοδος δεν υπήρξε χθες, ούτε για το ζήτημα της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα στην Κεντροαριστερά.

  Στον βαθμό που δεν θα καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στις προγραμματισμένες εξ αρχής 5 και 12 Νοεμβρίου, στο τραπέζι έπεσαν όλες οι Κυριακές του Νοεμβρίου, αλλά και των αρχών Δεκεμβρίου, ως τις 10 και 17 Δεκεμβρίου. Επικρατέστερες πάντως φέρονται οι Κυριακές 19 και 26 Νοεμβρίου.

  Αντίθετα, απόφαση ελήφθη σχετικά με το ζήτημα των ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών.

  Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής προκρίθηκε η διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ, πιθανότατα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, τα οποία θα μεταδοθούν τηλεοπτικά. Προτάθηκε μάλιστα συντονιστής τους να αναλάβει ο γνωστός δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

  Κανονικά προχωρά, τέλος, η συμφωνία με τις εταιρίες WIND και OTS για την online διασύνδεση των καλπών μεταξύ τους. Εκκρεμεί, πάντως, τυπικά, συνάντηση της Επιτροπής μαζί τους.

  Πηγή: real.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Νέος «καβγάς» για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία Rating: 5 Reviewed By: Press- gr