Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

  Ποζάροντας για την...Παγίδα Θανάτου!


  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ
  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
  Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ
  Αν η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται -που φαίνεται πάντα!- τότε κάτι ξεχωριστό και δυνατό μας περιμένει στο «Αγγέλων Βήμα» από τις αρχές Νοεμβρίου.
  Πρώτος έγραψα πως θα ανέβει εκεί το διάσημο θρίλερ - κωμωδία «Παγίδα θανάτου» του Ira Levin σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα – Καλογήρου και σκηνοθεσία του καίριου Γιάννη Λασπιά και ιδού, τώρα, η πρώτη επίσημη φωτογράφηση για την φιλόδοξη δουλειά, που «λέει» τρελά.
  Ο Αντώνης Λουδάρος κρατά τον ρόλο του Sidney Bruhl, η Τζένη Μπότση αυτόν της Myra Bruhl, ο Γιάννης Κουκουράκης του Clifford Anderson, ο Αργύρης Γκαγκάνης του Porter Milgrim και στον ρόλο της πνευματίστριας Helga Ten Dorp, η Αλεξάνδρα Παντελάκη. Η παράσταση ανεβαίνει στο πλαίσιο της φετινής θεματικής ενότητας του θεάτρου, με τίτλο «Ζούμε την Ανατροπή!».
  ΤΟ ΕΡΓΟ
  O Ira Levin, ο συγγραφέας των μεγάλων επιτυχιών Rosemary's Baby, The Stepford Wives και The Boys From Brazil παρουσίασε το θεατρικό του έργο Deathtrap, στο Broadway το 1978. Ένα θεατρικό έργο σε δύο πράξεις με πέντε χαρακτήρες που διαδραματίζεται σε ένα σκηνικό χώρο.
  Το Deathtrap έγινε αμέσως η sold out παράσταση της Αμερικής, προτάθηκε για το βραβείο Tony και τελικά έγινε το μακροβιότερο θρίλερ-κωμωδία στο Broadway.
  Οι συνεχείς ανατροπές, το φλεγματικό χιούμορ και οι ενδιαφέροντες χαρακτήρες το καθιέρωσαν αμέσως σαν μια από τις διαχρονικότερες παγκόσμιες θεατρικές επιτυχίες.
  Από τότε, το Deathtrap έχει μεταφραστεί και παρουσιαστεί σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Ακριβώς αυτή η επιτυχία οδήγησε το 1982 και στην κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου, σε σκηνοθεσία του Sidney Lumet και πρωταγωνιστές τον Michael Caine, την Dyan Cannon, τον Christopher Reeve και την Irene Worth, με τον ομώνυμο τίτλο, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των σινεφίλ.
  Η ΥΠΟΘΕΣΗ
  Ο Sidney Bruhl (Αντώνης Λουδάρος) είναι ένας διάσημος συγγραφέας θρίλερ με μεγάλες θεατρικές επιτυχίες και δυστυχώς γι' αυτόν... μεγάλες θεατρικές αποτυχίες τα τελευταία χρόνια.
  Η καριέρα του έχει πάρει πλέον την κατιούσα και η συγγραφική του έμπνευση τον έχει εγκαταλείψει προ πολλού, όπως άλλωστε και οι αναγνώστες του.
  Παντρεμένος με την όμορφη Myra Bruhl (Τζένη Μπότση), η οποία αδυνατεί ν' αντιληφθεί τη σοβαρότητα της οικονομικής τους κατάστασης, ο Sidney λαμβάνει ταχυδρομικώς, μέσα στην απελπισία του, ένα έργο που ονομάζεται Deathtrap (Παγίδα Θανάτου).
  Ένα θρίλερ τόσο τέλειο στη δομή, τις ανατροπές και το μαύρο χιούμορ του, που θυμίζει τις παλιές καλές εποχές του θεατρικού συγγραφέα. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Sidney στη γυναίκα του "…το Deathtrap είναι ένα θρίλερ τόσο καλογραμμένο που και ο πιο κουλτουριάρης σκηνοθέτης δεν μπορεί να το καταστρέψει…"
  Το Deathtrap είναι αναμφίβολα το νέο μεγάλο χιτ του Broadway. Το μόνο πρόβλημα είναι ένα. Δεν το έχει γράψει ο ίδιος, άλλα ένας μαθητής του από τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής, ο Clifford Anderson (Γιάννης Κουκουράκης).
  Απελπισμένος από τα μεγάλα οικονομικά χρέη, ο Sidney σχεδιάζει με τη γυναίκα του το τέλειο έγκλημα προκειμένου να κλέψει το έργο από τον Clifford και να το παρουσιάσει σαν δικό του.
  Οι ανατροπές όμως που σηματοδοτούνται με τον ερχομό της διάσημης πνευματίστριας-μέντιουμ, Helga Ten Dorp (Αλεξάνδρα Παντελάκη), γνωστής για την εξιχνίαση ανεξερεύνητων εγκλημάτων, είναι τόσο απρόβλεπτες και συνεχόμενες που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την εξέλιξη της ιστορίας μέχρι την… αυλαία.
  Στην πλοκή της ιστορίας έρχεται να προστεθεί ο καταλυτικός ρόλος του δικηγόρου και οικογενειακού φίλου των Bruhl, του Porter Milgrim (Αργύρης Γκαγκάνης).
  Λάβετε θέσεις και φύγαμε!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ποζάροντας για την...Παγίδα Θανάτου! Rating: 5 Reviewed By: Press- gr