GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Σλοβενία έστειλε στα μπαράζ την Εθνική

Η Σλοβενία ήρθε ισόπαλη με τη Σκωτία (2-2) και στέλνει οριστικά και αμετάκλητα την Εθνική στα μπαράζ του Μουντιάλ, αν επικρατήσει του Γι...


Η Σλοβενία ήρθε ισόπαλη με τη Σκωτία (2-2) και στέλνει οριστικά και αμετάκλητα την Εθνική στα μπαράζ του Μουντιάλ, αν επικρατήσει του Γιβραλτάρ.

Συγκεκριμένα οι γηπεδούχοι μπήκαν ζωηρά στο ματς και προσπάθησαν να πιέσουν στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Μάταβζ να έχει καλή στιγμή στο 7’, αλλά το σουτ του βρήκε τον Γκόρντον σε ετοιμότητα.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η Σκωτία άρχισε να ισορροπεί το ματς και να πλησιάζει τα καρέ του Όμπλακ με τον Μάρτιν να βρίσκεται από αριστερά μόνος στην περιοχή, αλλά ο Όμπλακ κατάφερε να μπλοκάρει στην κλειστή του γωνία. Τελικά στο 32’ μετά από μια κεφαλιά του ΜακΆρθουρ, βγήκε ουσιαστικά ιδανική πάσα στον Γκρίφιθς που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και από δύσκολη θέση αριστερά έκανε το τέλειο σουτ για να νικήσει τον Όμπλακ και να γράψει το 0-1.

Από εκεί και μετά ως το τέλος του πρώτου μέρους, οι Σλοβένοι προσπάθησαν να πιέσουν, αλλά δεν μπόρεσαν ν’ απειλήσουν πέρα από ένα σουτ του Ίλισιτς που πέρασε έξω.

Η Σκωτία μπήκε παθητικά στην επανάληψη και το πλήρωσε. Αφού πρώτα ο Γκόρντον εξουδετέρωσε σουτ του Ρότμαν στο 49’, ήρθε στο 52’ η ισοφάριση από τον Μπέζιακ, τον επιθετικό που έριξε ο Κάτανετς στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Γκόρντον μετά από εκτέλεση του Ίλισιτς.

Μάλιστα τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης, είχε μεγάλη ευκαιρία με σουτ να βάλει μπροστά τους Σλοβένους με σουτ, αλλά ο Γκόρντον είχε απάντηση. Η Σλοβενία συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο 72’ μετά από φάση του διαρκείας και στρώσιμο του Μέβλιγια, ο Μπέζιακ με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-1 και έριξε στο καναβάτσο τους Σκωτσέζους.

Ουσιαστικά οποιαδήποτε ελπίδα για τη Σκωτία χάθηκε στο 78’ όταν ο Φλέτσερ, βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Όμπλακ, αλλά σούταρε πάνω από την εστία.

Κι ενώ όλοι πίστευαν πως τα πάντα έχουν κριθεί, ο Σνοντγκρας ήρθε να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 88’. Στο 89΄ από ένα γύρισμα του Φίλιπς που κόντραρε ο Όμπλακ κράτησε την ισοπαλία, ο Βέρμπιτς είδε τον Γκόρντον να κάνει απίθανη επέμβαση, ενώ στο 91’ αποβλήθηκε ο Σέζαρ. Ο Έρικσον κράτησε 1,5 λεπτό παραπάνω καθυστέρηση, αλλά το 2-2 παρέμεινε και αν η Ελλάδα νικήσει το Γιβραλτάρ την Τρίτη, θα βρεθεί στα μπαράζ, αφού θα βρεθεί σίγουρα στην οκτάδα των καλύτερων δεύτερων.

Οι συνθέσεις:

Σλοβενία: Όμπλακ, Στρούνα (46’ Σκούμπιτς), Τζόκιτς, Σέζαρ, Μεβλίγια, Κούρτιτς, Ρότμαν, Ίλισιτς, Βέρμπιτς, Ρέπας (46’ Μπέζιακ), Μάταβζ.

Σκωτία: Γκόρντον, Τίρνεϊ (80’ Σ. Φλέτσερ), Ρόμπερτσον, Μπέρα, Μιούλγκριου, Μπάναν, ΜακΆρθουρ (80’ Σνοντγκρας), Φλέτσερ, Γκρίφιθς, Μάρτιν (53’ Άνια), Φίλιπς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση